Като част от делото срещу GAZ е запорирано цялото имущество

...
Като част от делото срещу GAZ е запорирано цялото имущество
Коментари Харесай

Запорираха активи на Volkswagen в Русия

Като част от делото против GAZ е запорирано цялото имущество на VW в Русия, като се изключи парите.
Арбитражният съд на Нижни Новгородска област удовлетвори желае на автомобилния цех на групата GAZ с искане да анулира прекратяването на контракта за монтаж в Нижни Новгород с немския авто производител Volkswagen и да възвърне 15,6 милиарда рубли обезщетение от него. Делото е заведено на 14 март.
По делото са наложени краткотрайни ограничения - запорирани са дяловете в съветското посланичество на VW и в следените от него юридически лица, както и цялото имущество на немския тръст в Русия, като се изключи паричните средства. Освен това, по искане на GAZ, съдът забрани всевъзможни регистрационни дейности, свързани с разпродажба, метаморфоза, смяна в състава на участниците, увеличение и понижаване на уставния капитал на съветското дъщерно сдружение на VW и юридически лица, следени от него.
През март 2022 година Volkswagen Group Rus спря производството на коли в своите фабрики в Калуга и Нижни Новгород до второ разпореждане. В Нижни Новгород концернът сглобява кросоувър модели като Volkswagen Taos, Skoda Kodiaq, Karoq, както и Octavia liftback. През октомври немският вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung заяви, че Volkswagen търси вложител, който би бил подготвен да купи завода. Германският тръст позволи продажбата на активите си в Русия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР