Като български кмет, няма как да допусна да бъдат заменени

...
Като български кмет, няма как да допусна да бъдат заменени
Коментари Харесай

Кметът на район Изгрев, където е руското посолство: Няма да допусна смяна на името на улицата

Като български кмет, няма по какъв начин да позволи да бъдат сменени имена на улици и обекти, кръстени в памет на почтени българи, съдействали за развиването на България. Вярвам в разсъдъка и патриотизма на съветниците в СОС. Нека изборите, които вършим, бъдат подвластни на нашите очаквания, не на страховете ни, на " разграничителните линии " в нашето общество и криворазбрани полезности, доминирани от чуждопоклонничество, каквото и да е то. Това написа кметът на столичния регион " Изгрев " доктор Дамян Георгиев на страницата си във Facebook.

Припомняме, че журналистът Найо Тицин внесе в Столичния общински съвет предложение, с което прикани и украинското посолство - а точно бул. " Драган Цанков " да се преименува на " Героите на Украйна " поради намиращата се там дипломатическа задача на Руската федерация.
Още по темата
 Найо Тицин внесе искане в СОС бул. Виж още

Ето цялостния текст на позицията на доктор Георгиев:

" Ул. " Никола Мирчев " в ж.к. " Изгрев " да бъде прекръстена на ул. " Героите на Украйна ", желаеха от Групово дело " Ние идваме ". Движение " Свободна Русия " от своя страна, предлага тревната повърхност сред бул. " Драган Цанков " и посолството на Руската федерация да бъде кръстена " Площад Борис Немцов ".

Столичният общински съвет изиска мнение и по двете оферти от районната администрация на " Изгрев ".

Същевременно от медиите стана ясно, че прочут публицист предлага бул. " Драган Цанков " да бъде прекръстен на бул. " Героите на Украйна " в частта му от телевизионната кула до кръстовището с ул. " Никола Мирчев ".

Като кмет на нашия регион, отчитайки обективните фактори и интереса на жителите на " Изгрев ", смятам по този начин направените оферти за неприемливи.

Събитията в Украйна са огромна покруса за Европа, славянството и православието, само че не трябва да бъдат употребявани за втълпяване на още разделяне и ненавист в българското общество. Всеки жител има право да показва недоволството си посредством разнообразни протестни дейности и начинания, само че това не може да става за сметка на българската памет и народен интерес.

Никола Мирчев е изтъкнат български художник и гражданин на регион " Изгрев ", прочут с творчеството си в целия свят. На улицата, кръстена в негова чест и памет, има регистрирани близо 400 живущи, включително и синът му, който също е прочут наш художник. Евентуална смяна на името на улицата би провокирала редица административни промени за жителите, като промяна на документи за идентичност, нотариални актове и така нататък

Базирайки се на гореизложеното, предлагам да бъде потърсен най-благоприятен вид за осъществяване на концепцията на " Ние идваме ", посредством някоя от безименните улици на територията на Столична община.

По отношение предлагането на придвижване " Свободна Русия ", няма открита процедура да бъдат кръщавани " зелени площи " с имена на хора. Според Подробен устройствен план на регион " Изгрев ", препоръчаното място не е със статут на площад или улица, което на процедура попречва реализирането на концепцията. Релевантно е основателите да предложат различен, подобаващ обект, отговарящ на условията на проекта на града, който да бъде разискван по надлежния ред от Столичния общински съвет и жителите.

Предложението да бъде преименуван бул. " Драган Цанков " отчасти, е невероятно съгласно съществуващата разпоредба, а в целокупност е безусловно недопустимо за районната администрация на " Изгрев ". Драган Цанков е български министър-председател два пъти и Председател на VII-то нормално Народно заседание.

България е над всичко! "

Страницата на д-г Георгиев можете да видите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР