Категорично според мен, грипната ваканция за седмица е по-оптималния вариант.

...
Категорично според мен, грипната ваканция за седмица е по-оптималния вариант.
Коментари Харесай

Диян Стаматов: Грипна ваканция е по-оптимален вариант от онлайн обучение

Категорично съгласно мен, грипната почивка за седмица е по-оптималния вид. Ако обаче това продължи по-дълго, след привършване на тази почивка би могло да се премине на онлайн режим. Това показа за Euronews Bulgaria Диян Стаматов, шеф на столичното 119-о учебно заведение, във връзка разпространяването на грип в София.

Той е уверен, че първо би трябвало да се премине през преболедуване от грип и едвам тогава да се мисли за различен формат за образование.

 
София се намира в предгрипна обстановка, в която последователно стартира повишаването на броя на заболелите възпитаници. Отсъстващите сега са към 17-20%, което допуска, че първо би трябвало да се пазят. Второ, в случай че преминем в обстановка на над 20-25% отсъстващи, тогава общинският щаб ще би трябвало да предложи сходно решение (обявяване на грипна зараза - бел. ред.) и за София-град на министъра на образованието.
Директорът вижда, че по-голяма е заболеваемостта при по-малките възпитаници, което съгласно него е сигнал за прекосяване към по-голямо разпространяване на заболяването.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР