Категорично със 17 гласа за икономическата комисия в парламента прие

...
Категорично със 17 гласа за икономическата комисия в парламента прие
Коментари Харесай

Икономическата комисия също одобри 33% данък върху свръхпечалбите на енергийните фирми

Категорично със 17 гласа " за " икономическата комисия в Народното събрание одобри предлагането на служебното държавно управление за облагане с 33% на свръхпечалбите на енергийните сдружения и тези, които създават горива. 

Почти нямаше диспути по отношение на предлагането. Припомни се обаче, че фирмите, които ще се обложат, са 32 на брой, а половината от тях въобще нямат облага. " Дори и една да има свръхпечалба, концепцията е тя да се вземе от страната. Така са направени плановете на Министерството на финансите ", изясни министърът на стопанската система Никола Стоянов.

Приетите ремонти в Закона за корпоративното подоходно облагане дават право за месечно прилагане на данъчните облекчения за деца, а освен след приключване на данъчната година, както и  бонусът да се употребява и в случай че родителят, който има право на това, е умрял през данъчната година.

По-разисквано беше предлагането на Демократична България хартиените ваучери за храна да станат електронни. Проблемът беше, че в законопроекта не е конкретизиран временен интервал и от по кое време ще стартират да се употребяват електронните ваучери. Въпреки че множеството депутати кардинално поддържаха концепцията, предлагането не беше признато поради тези грешки. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР