Категорично е това, че преди седмица имаше много хора по

...
Категорично е това, че преди седмица имаше много хора по
Коментари Харесай

Страшно е: От Щаба огласиха колко са болните от К-19 във "Факултета" и "Филиповци" засега

Категорично е това, че преди седмица имаше доста хора по улиците. Това в този момент дава отражение върху цифрите. Това сподели на обичайния брифинг шефът на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

"Масовото тестване е почнало преди 2 седмици. Методът на пуловете се употребява. Максималният брой на пуловете е 5, другояче е рисково за изпускане на случаи, когато се разширят. Всеки способ има избрана граница и той е обвързван с чувствителността на самите проби. За някои групи към този момент се употребява този способ ", съобщи той.

"По отношение на психиатриите - те имат създадени строги системи за наблюдаване на личния състав и пациентите. Това са едни от рисковите звена, дружно със старческите домове. Има специфичност. Обърнали сме особено внимание там ", сподели той.

" Хлорокин в България се употребява още първоначално. Ефектът не е магически , това мога да споделя и продължаваме да твърдим, че няма задоволително медикаменти с потвърден резултат против тази болест. Най-доброто е изолацията ", съобщи Мутафчийски.

По думите му двамата инфектирани с COVID-19 водачи от Градския превоз са заболели от 10 дни.

"От през вчерашния ден стартира тестването във "Факултета " и "Филиповци ", тъй като контактните от първи ред са доста повече от тези, които бяха публично подадени първоначално . Това беше повода, която наложи тези ограничаващи ограничения. Изследванията не престават.

Предполагам, че ще са над 200 проучванията. На територията на двата квартала сега има 20 позитивни проби " , стана ясно на брифинга.

"Тези 20 случая са в 10 социално-битови огнища. Затова се взимат по-строги ограничения. Имаме цялостно учредения да наложим точно такива строги ограничения и пунктове в тези квартали ", добави Мутафчийски.

"Уд ължаването на изключителното състояние е политико-медицински въпрос и от тази позиция би трябвало да се има ясни данни все още. Рано е да се каже дали то ще бъде удължено . Отпадането на ограниченията постоянно би трябвало да е съчетано с някакви действителности - че е овладяна обстановката, че има задоволително реанимационни кревати и така нататък ", сподели Мутафчийски.

"Най-вероятно вирусът е от натурален генезис. Ако има някаква потвърдена версия, тя ще се огласи ", сподели той.

" Wizz Air няма да могат да извършат полетите, които огласиха, че пускат три пъти седмично до Лондон " , попари очакванията на компанията генералът.

Той моли към софиянци да не пътуват из страната, тъй като това ще докара до всеобщ взрив. "Вчера цяла София се юрна да се изнася, като чу, че ограниченията по КПП-тата се стягат ", сподели Мутафчийски.

Доц. доктор Ангел Кунчев даде повече изясненост за обстановката в село Паничерево: "Там е основана доста добра организация. Има схващане, хората са спокойни. Продължаваме да взимаме проби и през днешния ден по към 80 дневно ", сподели той.

"Очаква се и там завръщане на 100 индивида по празниците и то основно на хора, идващи от Англия ", съобщи Кунчев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР