Катастрофални резултати от вътрешни проучвания на Позитано 20 за изхода

...
Катастрофални резултати от вътрешни проучвания на Позитано 20 за изхода
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: ЛЕВИЦАТА! отмъква между 2 и 4 процента от БСП?

Катастрофални резултати от вътрешни изследвания на " Позитано " 20 за изхода от следващите предварителни парламентарни избори са получили доближени висши социалисти на председателката Корнелия Нинова, осведомят източници на Lupa.bg.

Точно на старта на предизборната акция в алената централа са били попарени и от формалните социологически проучвания, и от данни за вътрешните настройки за вота на 2 април, тъй като съгласно тях Българска социалистическа партия продължава устойчиво да губи електорална поддръжка. И от 9 на 100 през октомври 2022 година при слабата изборна интензивност тогава, не е изключено в този момент соцредиците да се срутен до едвам сред 5 и 7%, което би пратило Столетницата на смъртен одър. 



В същото време от новата коалиция " ЛЕВИЦАТА! " отпред с Мая Манолова, Татяна Дончева, Георги Кадиев и Румен Петков не престават да се хвалят с набъбваща поддръжка за обединяването. 

А мнозина от Българска социалистическа партия прекратиха и участието си в нея, изключително след инфарктния конгрес през февруари, и се вляха в редиците на новия съюз, въпреки и формиран от парчета на Българска социалистическа партия. 

Ако при започване на годината поръчките за поддръжка на " ЛЕВИЦАТА! " са варирали сред едвам 2 и 3 на 100 при избори в този миг, то в този момент групировката се приближава до прескачането на бариерата за парламентарно посланичество и последните изследвания й отреждат над 4 % от бюлетините на 2 април. 



Със сигурност обаче дотация за нея ще има и по този начин не е изключено, при ново завъртане на изборната рулетка в края на годината (преди или с локалния избор през октомври - б.р.), обединяването на социалистите да успее да притегли и тези, които в последна сметка не посмяха да влязат в състава му в този момент, означават още наши източници.  

A да се опита да минимизира вредите от споровете в Българска социалистическа партия Корнелия Нинова решила този път акцията за парламентарния избор да бъде съсредоточена в дребните обитаеми места и да протече " от врата на врата " - тактика, която соцпредседателката настойчиво бе не запомнила. За задачата обаче ще й се наложи да отпусне от кесията за регионалните и общинските организации, тъй като повече от 2 години те не са виждали и лев, до момента в който " ЛЕВИЦАТА! " към този момент работила по места, прибавят още осведомени. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР