Катарзис по Коледа - необичайна философска сесия-моноспектакъл, ще запознае гостите

...
Катарзис по Коледа - необичайна философска сесия-моноспектакъл, ще запознае гостите
Коментари Харесай

Катарзис по Коледа изследва творчеството на Емил Чоран

" Катарзис по Коледа " - необикновена философска сесия-моноспектакъл, ще запознае гостите със световноизвестния създател Емил Чоран. Събитието е през днешния ден, 18 декември, от 19 ч. в изложба " Port A " на ул. " Триадица " 5 в София. Организаторите - дискусионната платформа Клуб " Смисъл ", си слагат за цел да отговорят на въпросите " Кой е Емил Чоран? " и " Защо избира да прекара живота си като екстравагантен отшелник? ", научи ДУМА от Хелиана Велинова.

Моноспектакълът ще осветли парадоксите на горчивината в творчеството на един от огромните моралисти и хуманисти на ХХ век. Философ, роден в Румъния, живял по-голямата част от живота си във Франция, Емил Чоран образува мисълта си с Дидро, Достоевски, Шопенхауер, Ницше и в комбиниране с будизма. Противоречив, екстравагантен отшелник, нихилист с литературни награди, Чоран живее със суицидните си, депресивни настроения и безсънието си до 84-годишна възраст.

Необичайната философска сесия е с раздвижен формат, в който всеки искащ може да се включи, а в спонтанния микроспектакъл присъединяване ще вземе и артистът Явор Конов.

Текстът, въодушевен от работата на Чоран, е дело на Веселин Алексиев, а Петър Айолов се грижи за визуално-техническото оформление. Постановката ще бъде придружена от полемика, галерия и коктейл. Входът е свободен.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР