Катарският държавен университет реши да създаде музей от жилището на

...
Катарският държавен университет реши да създаде музей от жилището на
Коментари Харесай

Стаята на Лео Меси в Катар става малък музей

Катарският държавен университет реши да сътвори музей от жилището на студентския кампус, в което по време на Мондиала е живял капитанът на новия първенец Аржентина Лионел Меси, заяви пресслужбата на образователното заведение, представена от Българска телеграфна агенция.

" Катарският университет афишира отделянето на стаята, в която играчът на Аржентина Лионел Меси е бил настанен по време на Световното състезание по футбол в страната, от останалия образователен корпус. Отсега нататък тя ще бъде минимузей ", се споделя в известието.

Както разясни за катарския вестник " Аш Шарк ", шефът на департамента по връзките Хитми ал Хитми, апартаментът на Меси ще остане в същия тип, в какъвто е бил по времето на пребиваването на звездата и ще бъде открит за визити.

" Стаята на Меси се трансформира в дребен музей, в който ще се съхраняват неговите движимости. Това ще остане като културно завещание за студентите и идващите генерации ", споделя още Ал Хитми.

Катарският университет е учреден през 1973 година, на първо време като лицей и по-късно придобива статута на висше образователно заведение. Той се намира в северните покрайнини на столицата Доха, а до него е построен и кампус за настаняване на студентите. В голямата територия, наред с всевъзможни улеснения, има и футболен стадион с трибуни за 10 хиляди души.

35-годишният Меси най-сетне извърши фантазията си да стане международен шампион именно в Катар, откакто преди този момент имаше едно второ място от 2014 година За националния тим на Аржентина той е голмайстор номер 1 за всички времена с 98 попадения. В емирството стана и №1 по попадения на Мондиали за страната си.

След шампионата се следи същински фетиш към №10 - както се вижда, освен в Аржентина.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР