Катар се хвали с най-модерните стадиони в света и обещава

...
Катар се хвали с най-модерните стадиони в света и обещава
Коментари Харесай

Блясъкът на Мондиал 2022 с цената на робски труд

Катар се хвали с най-модерните игрища в света и дава обещание най-бляскавото и лъскаво Световно състезание през 2022 година А в този момент стана ясна и цената на това достижение на богатите арабски шейхове отпред на страната.

Всички игрища са строени с рабски труд на близо 30 хиляди строители. Разследване на "Би Би Си " демонстрира, че близо 100% от служащите по строителните площадки в страната получават ужасяващо ниски заплати, граничещи с съвсем рабски условия.

Те получават единствено по 180 евро месечно, като работят по 200 часа за този интервал. Повечето служащи са от небогати страни, като Филипините, Бангладеш, Непал и Шри Ланка, като богатите шейхове са упреквани, че ги експлоатират за минимални суми, макар несметните благосъстояния, с които разполагат.

Богатите арабски милиардери се оправдават, че обезпечават всичко останало за строителите - храна, заслон, отмора през уикендите и самолетен билет до родината им след края на контракта им. Така тези 180 евро месечно им оставали като "лукс за персонална приложимост ".

Проблемът е обаче, че колкото и да са минимални заплатите им, те ги получавали със забавяне, а храната била толкоз малко, че на процедура гладували, с цел да работят по оборудванията. Друга неправда била, че сигурността била на толкоз ниско равнище, че близо 1000 служащи са починали, до момента в който се трудят.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР