Катар е на косъм от това да се превърне в

...
Катар е на косъм от това да се превърне в
Коментари Харесай

Сенегал не остави шансове на Катар, домакините на косъм от отпадане

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Катар е на косъм от това да се трансформира в едвам втория хазаин на Световно състезание, който не съумява да преодолее групата си! Тимът на Феликс Санчес записа второто си проваляне от началото на шампионата, този път против Сенегал с 1:3. Единственият тим в историята на Мондиали, който е приемал надпреварата, само че е отпадал още в първата фаза, е ЮАР през 2010 г. 

Евентуално класиране на Катар за осминафиналите би било евентуално знамение. Единственият вид това да се случи е Нидерландия да загуби дуела си с Еквадор, а в последния кръг първенците на Азия да разгромят лалетата, като редом с това да се надяват Еквадор да запише извънредно безапелационен триумф над Сенегал. Нещо, което звучи съвсем невероятно... 

Относно срещата, още от началото се видя, че Сенегал е по-класният от двата отбора. Лъвовете от Теранга опитваха да застрашат вратата на домакините, само че удари на Менди, Сар и Диата бяха или неточни, или лесни за отразяване от вратаря Мешал Баршам.

Затова и изненадващо, само че първата по-любопитна и дискусионна обстановка се случи в наказателното поле на Сенегал. В 35-ата минута Акрам Афиф се измъкна зад отбраната на противника, а Исмайла Сар го събори. Катарците претендираха за дузпа , само че испанският съдия Антонио Матеу Лаос реши, че няма учредения за такава.

В 41-вата бранителят Булаем Куки позволи груба неточност . Подхлъзвайки се, той не съумя да почисти топката, а Булайе Диа реагира стремително - 1:0 в интерес на Сенегал.

Само четири минути след началото на второто полувреме, африканците нанесоха тежък удар по упоритостите на съперника си. Фамара Диедиу засече с глава центриране от корнер и означи за 2:0.

Явно осъзнавайки, че към този момент няма какво да губят, катарците заиграха по-смело и освободено. На два пъти Абделхаким Хасан стреля към Едуар Менди, само че неопределено. Впоследвие стражът на Челси се намеси чудесно при удари на Алмоез Али и Исмаил Мохамад.

Дори и оптният вратар обаче капитулира в 78-ата минута, когато Мохамед Мунтари оползотвори центриране на Исмаил Мохамед, вкарвайки първия в историята гол за Катар на Световни шампионати.  

Точно когато домакините повярваха, че може да осъществят поврат, или най-малко да изравнят, Сенегал нанесе пагубен удар върху фантазиите им. Появилите се като запаси Илиман Ндиай и Бамба Диен сложиха точка на разногласието, откакто Ндиай откри точно Диен на точката за дузпа, а острието на Олимпик Марсилия преодоля Бершам за 3:1.

Така африканците, въпреки и без суперзвездата си Садио Мане, който пропуща шампионата заради травма, запазиха възможностите си за класиране на осминафинал. За Катар пък, по всички проличава, ще остане споменът от семейството, само че тимът сподели във втори следващ мач, че не е узрял да мери сили с най-хубавите в света.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР