Каталунският регионален премиер Карлес Пучдемон отново призова испанските власти да

...
Каталунският регионален премиер Карлес Пучдемон отново призова испанските власти да
Коментари Харесай

Пучдемон отново поиска посредници в кизата с Мадрид

Каталунският районен министър председател Карлес Пучдемон още веднъж прикани испанските управляващи да се съгласят на ходатайство за намиране на излаз от най-тежката политическа рецесия в страната от десетилетия, предадоха международните организации и Българска телеграфна агенция.

Европейска комисия и редица международни водачи към този момент оповестиха, че рецесията е вътрешен въпрос на Испания.

В тирада, излъчена по малкия екран, Пучдемон дефинира нощес централното държавно управление като безконтролно поради отхвърли му да одобри ходатайство. През идните дни ще показва пътна карта за самостоятелност на Каталуния, удостовери свое заричане той.

Очаква се каталунският парламент да разгласи в понеделник едностранно независимостта на самостоятелната област.

Каталуния ще разгласи самостоятелност до дни, разгласи водачът й >>

Каталунският районен водач разкритикува испанския крал Фелипе Шести за това, че следва "катастрофалната " политика на управляващите в Мадрид към североизточната самостоятелна област.

"Вие разочаровахте доста каталунци ", се обърна той към монарха.

Безотговорното държание на каталунските водачи подкопа обществената естетика в Каталуния. Днес каталунското общество е разединено и в спор, сподели през вчерашния ден монархът в извънредно остра тирада от двореца. Кралят предизвести, че това държание заплашва стабилността в Каталуния и в цяла Испания.

Пучдемон осъди и насилието от страна на испанската полиция при опита да й спре творби в неделя референдум за самоопределяне на самостоятелната област, който бе разгласен от централните управляващи за противозаконен.

"Организирахме референдум в условия на невиждани репресии и през идващите дни ще дадем всичко от себе си, с цел да използван резултатите от референдума ", акцентира той.

Опозиционни партии в районното законодателно заседание дадоха да се разбере, че ще изискат от Конституционния съд на Испания да забрани съвещанието на 9 октомври.

Испанското държавно управление отхвърли каквото и да било ходатайство в рецесията с Каталуния.

"Ако Пучдемон желае да приказва или да договаря, или да изпрати медиатори, той знае чудесно какво би трябвало да направи преди този момент: да се върне на пътя на закона , от който въобще не биваше да се отклонява ", подчертаха централните управляващи в официално съобщение.

Испанският вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария прикани каталунския водач да се откаже от проектите си да разгласи независимостта на района.

"Призовавам Пучдемон да почита Испания и Каталуния. Отвъд рамките на закона няма народна власт ", акцентира Саенс де Сантамария. Тя призна, че в никакъв случай не е имало "такова разделяне " сред кралството и североизточната самостоятелна област.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР