Каталунският лидер Карлес Пучдемон не даде ясен отговор на Мадрид

...
Каталунският лидер Карлес Пучдемон не даде ясен отговор на Мадрид
Коментари Харесай

Пучдемон предложи преговори с Мадрид без ясен отговор обявил ли е независимост на Каталуня

Каталунският водач Карлес Пучдемон не даде явен отговор на Мадрид дали е провъзгласил самостоятелност на Каталуня предходната седмица и възобнови апелите си за разговор, оповестиха международните организации.

Испанският министър председател Мариано Рахой даде на Пучдемон период до 10.00 часа локално време (8. ч по Гринуич) в понеделник да обясни позицията си по независимостта, и до четвъртък - да промени мнението си, в случай че упорства за самостоятелност.

Мадрид заплаши, че ще суспендира автономията на Каталуня, в случай че сепаратисткият водач избере независимостта. Испанското държавно управление съобщи, че чака от Пучдемон да отговори единствено с " да " или " не " и предизвести, че всеки двузначен отговор ще бъде сметнат за удостоверение, че независимостта е била оповестена.

В писмото си до Рахой, оповестено от локални каталунски медии, Пучдемон не дава отговор непосредствено на въпроса и вместо това декларира, че двамата би трябвало да се срещнат колкото се може по-скоро, с цел да стартират разговор през идващите два месеца.

" Нашето предложение за разговор е чистосърдечно, без значение от всичко, което се случи ", споделя Пучдемон в писмото си, представено от Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР