Каталунските власти са установили контакт с ЕС, за да издействат

...
Каталунските власти са установили контакт с ЕС, за да издействат
Коментари Харесай

Властите в Каталуния искат от ЕС да осъди Испания за нарушаване на правата на гражданите

Каталунските управляващи са открили контакт с Европейски Съюз, с цел да издействат той публично да осъди Испания по тази причина, че е уязвила главните права и свободи на каталунците по време на днешния референдум за самостоятелност. Това заяви през днешния ден на конференция в Барселона Раул Ромева, ръководителят на департамента по външните работи на каталунското държавно управление, съобщи ТАСС.

По думите му държавното управление на Испания е нарушило член 7 от Лисабонския контракт, който формулира неприкосновеността на демократичните права и свободи в страните от общността. Важен миг е и това, че нарушаването на тези права и свободи на каталунците става посредством потреблението на военизирани полицейски сили - Гражданската армия, добави той. От огромно значение е да се обърне внимание на европейските страни и институциите на Европейски Съюз, че е налице нарушаване на съществени права на европейски жители, сподели Раул Ромева.

Преди това представителят на каталунското държавно управление Жорди Турул разгласи, че 337 индивида са получили пострадвания по време на полицейската интервенция за разстройване на референдума, разгласен за противозаконен от Мадрид. Турул упрекна непосредствено премиера Мариано Рахой и и вътрешния министър Хуан Игнасио Соидо като виновни за насилието, добави АП.
15
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР