Каталунските прокурори са дали нареждане на полицията да изземва урни,

...
Каталунските прокурори са дали нареждане на полицията да изземва урни,
Коментари Харесай

Полицията в Каталуния е инструктирана да изземва урни, бюлетини и материали за референдума за независимост

Каталунските прокурори са дали разпореждане на полицията да изземва урни, пропагандни материали и всеки различен предмет, който може да бъде употребен в плебисцита за самостоятелност на североизточната област от Испания, който беше разгласен за противозаконен от испанските управляващи, съобщи AFP.
Референдумът за самостоятелност, който би трябвало да се организира на 1 октомври, беше разгласен за противозаконен от Конституционния съд на Испания, само че локалните управляващи са твърдо решени да го проведат и това докара до сериозна ескалация на напрежението сред централното държавно управление в Мадрид и Народното събрание и популацията на самостоятелната област.
Днес началниците на всички звена на правоохранителните органи в региона са били привикани в офиса на Главния прокурор на Барселона, където са получили заповед да подхващат дейности против локални управляващи, държавни чиновници или лица, „ с цел да избегнат осъществяването на нарушавания на закона “, оповестиха от прокуратурата в послание до медиите.
Според законите на Испания прокурорите имат пълномощията да дават указания на правосъдните полицейски сили при следствие на закононарушенията, каквото право имат и съдиите, съобщи Фокус.
„ Полицейските чиновници ще подхващат неотложно нужните ограничения, с цел да изземат средства, предопределени за подготовката и провеждането на незаконния референдум “, прибавят в известието.
Полицията е получила нареждания да конфискува предмети като „ урни за гласоподаване, бюлетини, указания за изборните секции, пропагандни материали и други “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР