Кастингите за Световния шампионат по сценични изкуства започват на 20

...
Кастингите за Световния шампионат по сценични изкуства започват на 20
Коментари Харесай

Доц. Дарияна Куманова: Успехът в музиката идва с много работа

Кастингите за Световния шампионат по театрални изкуства стартират на 20 април в България. Всяка страна си избира датата в която да направи своя кастинг. Финалите в Рим ще бъдат от 2 до 13 сетпември. Този Световен шампионат по театрални изкуства е приет от Световния олимпийски комитет, както и в Италия от дълго време към този момент вършат национални шампионати. Наградите са приети както все едно си станал международен първенец по даден спорт. Какво се случва? Състезават се разнообразни категории - мъже и дами, възрастови групи, както и категории по готовност - A, B и Ц. Начинаещи, приблизително готови и експерти. Категориите са пеене, танци, балет, актьорско майсторство, цирково и акробатично изкуство и тази година за първи път има и инструменталисти, към този момент има и сложен актьор, който покрива две категории. Например пеене и танци. 30% от осъществяването му би трябвало да бъде в едната категория, това е значимото. Отделно има и дуети от 3 до 5 дребни групи и от 6 нагоре - огромни групи. На 12 свършва Световното по театрални изкуства, обаче от 12 до 15 септември стартират да се състезават единствено страните. Всяка страна би трябвало да избере 16 изпълнителя или група, всяка страна си ги избира и те образуват формалния народен тим, който се състезава против другите национални тимове, които все още са 36. След това се избира победител, който получава като премия турне във всичките тези 36 страни. Очакваме включване и на още две страни. Предимно се явяват по-млади хора, а не комерсиални към този момент известни реализатори.

Успехът в музиката идва с доста работа. Не е единствено до гений. Трябва си и шанс. За мен той е преди всичко дори. След това идва работата и най-сетне гения. Виждала съм не чак толкоз надарени хора, които работят с подобен хъс и предпочитание и няма по какъв начин да не съумеят. В същото време съм виждала и такива, които имат заплашителен гений, само че с мързела си си провалят кариерата. Талантът съгласно мен въобще не е най-важното нещо. Да, хубаво е да имаш гений, само че след това би трябвало да можеш да го развиеш. Това е извънредно значимо нещо. 

Смятам, че съответно DARA има късмет да пробие на интернационалната сцена. Тя е извънредно международен актьор. Има огромен късмет да успее, просто би трябвало да е на вярното място в вярното време, това е. Мисля, че Саня Армутлиева е необикновен експерт. Аз я познавам доста добре, удивлявам й се и й го споделям. Със Саня и DARA като екип този пробив може да се случи, само че няма да е елементарно. Направихме няколко участия на DARA в италиански малките екрани, като чуят България множеството набръчкват носовете, не ни познават, чудно и необичайно им е. Крайно време е да им покажем, че българите имат извънреден гений и желанеи да съумеят, и, че те имат място на международната сцена. Днес всяка музикална компания и самият пазар търси актьори, които са цялостни. Такива, които могат да пишат, продуцират и могат да вършат нещата си. Един интерпрератор, т.е. единствено реализатор не е забавен от дълго време в международен мащаб. В България към момента върви това нещо, само че скоро няма да е по този начин. Съвсем друго е, когато един актьор взе участие в написването на песента си. Всяка публика е потребна. Всеки почитател е потребен за един актьор от нашето време. Хубаво е да може по едно и също време да развие и българска и задгранична публика с песни на британски един реализатор у нас, в случай че желае да е сложен. Той би трябвало да си обясни по-късно за себе си къде желае да успее. Ако желае и на двете места би трябвало да пее и на български и на британски. Какъв е казусът? Като пееш единствено на британски ти имаш огромна конкуренция. Когато пееш на български конкуренцията ти е по-малка, само че и аудиторията ти също. Ако решиш да пееш на италиански или на френски би трябвало да пееш съвършено. Трябва да живееш там с цел да имаш такова наречие. Английският в Америка не е проблем да се пее, само че в Англия е парадокс, там би трябвало да имаш английски акцент.

Много значимо е и по какъв начин промотираш музиката си. Иначе тя не доближава до аудиторията. Ние сега работим доста в тази тенденция, тъй като това е най-важното нещо. Целият свят се трансформира.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР