Късно снощи приключи заседанието на Общинската избирателна комисия в Ракитово.

...
Късно снощи приключи заседанието на Общинската избирателна комисия в Ракитово.
Коментари Харесай

Един кмет се раздели с поста си заради конфликт на интереси

Късно нощес завърши съвещанието на Общинската изборна комисия в Ракитово. На него с 6 против 4 гласа бе решено кметът Георги Холянов да бъде отхвърлен от служба.

Дотук се стигна след сигнал от Димитър Делиев, съгласно който градоначалникът е едноличен притежател на три търговски сдружения, а точно “Цвета къмпани ", “Кос Хол 1 " и “Кос Хол 2 ", което по смисъла на закона е нарушаване, защото кметовете на общини не могат да правят комерсиална активност, да бъдат контрольори, шефове и прокуристи на търговски сдружения по време на своя мандат. За шеф на трите сдружения е вписана Сузана Холянова - брачна половинка на кмета.

Решението на ОИК може да бъде обжалвано. По информация на Българска национална телевизия то ще бъде атакувано от Холянов в идващите дни.

Припомняме, че Георги Холянов встъпи в служба кмет на община Ракитово на 11 юли тази година. До частичния избор тогава се стигна, откакто умря предходният кмет на общината Костадин Холянов, който бе татко на сегашния градоначалник.

Предстои Общинският съвет в Ракитово да избере краткотрайно изпълняващ длъжността кмет, до провеждането на постоянни локални избори в края на идната година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР