Късно през вчерашния ден стана ясно, че нидерландският парламент е

...
Късно през вчерашния ден стана ясно, че нидерландският парламент е
Коментари Харесай

Калин Стоянов за Шенген: Оптимист съм, че най-скоро следва да има решение за членството

" Късно през вчерашния ден стана ясно, че нидерландският парламент е одобрил позицията, импортирана от държавното управление на страната, за цялостна поддръжка за участие на България в Шенгенското пространство “. Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов на професионалния празник на Главна дирекция " Гранична полиция “, чиито старания са в основата на позитивния отчет след задачата в страната ни за инспекция на външните граници.

Той увери, че не престават интензивните диалози по тематиката: " Постоянна е връзката ми с вътрешния министър на Румъния, с Европейската комисия и с ангажираните институции в Брюксел. Правим всичко допустимо, по тази причина съм оптимист, че в най-скоро време следва да има решение по повод участието на България “.

В този смисъл той акцентира, че Австрия остава сама в позицията си, която все по-трудно отстоява поради сериозния напън както от двете страни, водещи взаимно договарянията, по този начин и от подкрепящите ни по въпроса страни, и от Европейската комисия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР