Каси на самообслужване в Т Маркет © Георги Кожухаров Как

...
Каси на самообслужване в Т Маркет © Георги Кожухаров Как
Коментари Харесай

Новости във веригите: Екоопаковки, каси на самообслужване, платформи за идеи, везни, които виждат

Каси на самообслужване в " Т Маркет "

© Георги Кожухаров Как с иновационни вложения подобряваме средата в България? На този въпрос дадоха отговор участниците в специфичен спорен панел по време на обичайна конференция, проведена от " Капитал " - Retail in Detail, която от 2019 към този момент се назовава The Future of Retail/ " Бъдещето на ритейла " и се концентрира върху трендовете и нововъведенията, моделиращи промишлеността.

" За нас нововъведенията са в възстановяване на потребителско преживяване, тъй като ние се даваме сметка, че не продаваме единствено артикули и че чувството и прекарването при извършване на покупки стават все по-важни ", съобщи Васил Василев, шеф направление " Храни " в " Кауфланд България ". Той акцентира, че фокус за компанията са и IT разработки, улесняващи извършването на покупки – да вземем за пример, когато клиентът постави плодове или зеленчуци на везната, тя автоматизирано да познава типа на продукта.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Иновацията при нас е в новата идея на магазините, първият от които към този момент бе открит в Студентския град в столицата – той работи 24 часа 7 дни в седмицата, в него има огромна грил зона, WiFi, зона за ядене ", изясни Илия Белев, основен действен шеф на " Т Маркет ". Той даде образец с още едно изобретение на веригата – касите на самообслужване, които към този момент са в три магазина на компанията. " От тях се възползват 30% от посетителите, тъй като те пестят време ", разясни Белев.

" Иновативната ни стратегия за преданост притегля и задържа клиенти. Клиентската карта Billa дава разнообразни преимущества на притежателите й, които към този момент са 1.8 милиона. Те вършат 80% от оборота на компанията, тяхната междинна сметка е със 70% по-висока в съпоставяне със сметките на тези, които не имат потребителски карти ", разяснява Албена Георгиева, основен действен шеф на " Билла България ". Тя разясни също, че поради родителите, които са лоялни клиенти на веригата, компанията е раздала 22 милиона разнообразни награди за деца под форма на игри и потребни на практика занимания.

" За нас иновциите не са самоцел, а метод на работа, блян за непрестанно възстановяване на средата, обществото, чиновниците. Ние влагаме в модел, който основава нововъведения ", заключи Любомир Хърсев, финансов и административен шеф на " Лидл България ". Той даде образци за новаторски артикули във веригата - салами без механично обезкостено месо, серията артикули Clean Label. Компанията има и своя вътрешна онлайн платформа, в която всеки чиновник може да предлага нови хрумвания - част от интернационалната платформа за трансфер на положителни практики в границите на Lidl групата.

" За нас нововъведенията са свързани с съзнателен, резистентен метод на живот, с грижа към околната среда ", сподели Анна Драганова, шеф на " dm България ". dm предлага лична марка сертифицирана натурална козметика alverde, а от 2015 година - и сертифицираните биохрани dmBio. От 2014 година във всички dm марки не се съдържа микропластмаса - един от главните замърсители на реките и океаните. Веригата подчертава и върху опаковките и опцията им да бъдат събирани разделно и да бъдат рециклирани.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР