Къщата на ужасите - така в Румъния наричат мястото, където

...
Къщата на ужасите - така в Румъния наричат мястото, където
Коментари Харесай

Падат глави заради зверското убийство на двете млади момичета в Румъния СНИМКИ

Къщата на ужасите - по този начин в Румъния назовават мястото, където 65-годишният монтьор от Каракал Джордже Динча отвлече и умъртви две млади и красиви девойки.

Румънската полиция се пробва да реши едно от най-сериозните убийства, осъществени в страната през последните 30 години.

Самите закононарушения са осъществени по изключително нечовечен метод.

Първата жертва е 19-годишната Луиза Меленку. Студентката от Техническия университет в Крайова изчезва в средата на април. Тя потегля от родното си село към Каракал, с цел да вземе оттова пари, изпратени от майка й, която работи в Англия.

След като не се прибира, бабата и дядото на момичето го афишират за търсене, само че то по този начин и не е намерено.
15-годишната Александра Мъчешану изчезва на прибиране от учебно заведение. След като не могат да се свържат с нея по телефона, родителите й подават сигнал в
полицията, с цел да може да стартира търсене.

По-късно излиза наяве, че мъжът, който я отвлича, я замъква в къщата си, където я оковава с бодлива тел, изнасилва я и подлага на безчовечен мъчения.

В един миг Александра съумява да се добере до телефона на мъчителя си и се обажда на тел. 112, с цел да подаде сигнал, че е отвлечена.



Оттам нататък стартира целият парадокс в обстановката. Все по обезверено, момичето съумява да позвъни още два пъти на полицията и дава частични насоки къде може да се намира къщата, в която е държано принудително.

Независимо от всичко това служителите на реда не съумяват да открият с акуратност адреса и отиват да я търсят на три адреса. През това време получават сигнал и от съседка на похитителя, която също им дава насоки. Часовете минават, до момента в който най-после служителите на реда въпреки всичко стигат до къщата, в която се намира Александра.



През това време са минали цели 18 часа от последното позвъняване на момичето. В 17 часа служителите на реда са обкръжили дома на мъжа, само че даже и тогава не подхващат нищо, а чакат арбитър, който да пристигна и да им даде позволение да влязат вътре. Когато към този момент в 18 часа нахлуват в дома, Александра е мъртва, евентуално измъчвана до гибел.

Вътре служителите на реда откриват елементи от кости, зъби и останки от друго тяло.



65-годишният грабител прави цялостни признания както за първото, по този начин и за второто ликвидиране.



Случаят е още по-скандален, тъй като тайните служби в Румъния са имали информация за адреса на "къщата на ужасите " с акуратност до километър, само че заради настоящото законодателство не са имали право да си сътрудничат с полицията и по този начин информацията е останала неизползвана.

Случаят "Александра " насочва погледите към мощно подложената на критика от Европейски Съюз румънска правосъдна промяна. Демонстрантите в Букурещ укоряват ръководещите социалдемократи, че с оспорваните промени единствено отслабват наказателното право.

Часове след нелепата и жестоката гибел на 15-годишното момиче към този момент се повдига въпросът да бъде отстранени рестриктивните мерки за тайните служби, въведени по времето на скандалния Ливиу Драгня, с цел да могат те да сътрудничат с полицията.



Заради бавната реакция на управляващите в този случай на похищение Румъния се разтресе от митинги. Хиляди жители на страната се стекоха в Букурещ, възмутени от мудността на полицията и скандалната непрофесионалност. Те укоряват проверяващите в "некомпетентност " и упорстват за оставката на ръководещите социалдемократи.

Началникът на полицията в Румъния бе уволнен в петък поради скандално мудна реакция на органите на реда на сигнал на тел. 112 и последвалото ликвидиране на 15-годишно отвлечено момиче.

Освен Йоан Буда поради случая в южния град Каракал са уволнени и полицейските началници на окръг Олт Петре Неаксу и Кристиян Войкулеску.

Превод и редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР