Къщата на семейство с 6 малки деца е била унищожена

...
Къщата на семейство с 6 малки деца е била унищожена
Коментари Харесай

Заради пожар във Врачанско: Семейство с 6 деца остана без дом

Къщата на семейство с 6 дребни деца е била унищожена от пожар . Кметът на село Струпец осведоми за случая и приканва всеки, който има опция, да помогне на пострадалите .

Огънят е зародил на 27 април сутринта , откакто Камелия Маринова изпратила брачна половинка си на работа, а 5 от децата си – на учебно заведение. Тя останала в дома си с най-малкия си наследник, който е едвам на няколко дни. Пред „ NOVA “ изясни, че таванът почнал да пуши и да гори . Тя сграбчила бебето и излязла на открито. Докато чакали противопожарните екипи, съседи се притекли на помощ.

„ Дойдоха с маркучи и почнаха да гасят огъня. Единият – с маркуч, другият – с кофа. Аз седнал съм навън с детето и не мога да допускам, че къщата ми гори “, описа тя.

Вследствие на пожара е изгорен покривът и стаята , населявана от фамилията. Най-вероятната причина за него е нередовен комин . Същевременно мъжът, работещ във плантация на минимално заплащане , не съумява да сдържи сълзите си. Пламен Любенов показа:

„ Тук си седим, тук съм си ги отгледал от бебенца, тук сме пристигнали с една тенджера фасул и с една пита. Всичко изгоря. Учебници на дечурлигата изгоряха. Няма одеяла, няма нищо. Всичко изгоря. Малкото е на 15 дни. Добре, че го е избавила моята жена. “

В момента децата са при родственици на фамилията в прилежащо село , а Любенов се чуди по какъв начин да поправи нанесените вреди . От кметството в Струпец търсят краткотрайна опция за приютяване, до момента в който пострадалите си стъпят на краката благодарение на положителни хора, които ще се притекат на помощ.

Кметът Пламен Лалов изясни, че има опция за настаняване в детската градина, където има кревати и вътрешен хигиеничен възел. По думите му ще им бъде доставена и храна.

За помощ приканват и съседите . Според Цветанка Стефанова първо би трябвало да се оправи покривът , а последователно и вътре.

Междувременно потърпевшите не желаят пари , а молят за подпомагане под формата на труд и материали .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР