Къща за гости в село Леденик, край Велико Търново, е

...
Къща за гости в село Леденик, край Велико Търново, е
Коментари Харесай

Къща за гости със 17 легла взела капаро от 325 души за Нова година

Къща за посетители в село Леденик, край Велико Търново, е взела капаро за посрещане на Нова година от 325 души, въпреки да има единствено 17 кревати. Хората схващат, че са излъгани дни преди да отпътуват за празника, заяви Нова тв.

" Дойде време да се уговорим за новогодишната вечер - дали има потребност от още чинии, тъй като сме огромна компания. Звъннахме на дамата да попитаме, само че не успяхме да се свържем с нея ", декларира един от пострадалите. При още един опит на различен телефон на уеб страницата за резервации той научава от действителния притежател на къщата, че неговата компания не е записана като гостуваща на Нова година.

Засега е открито, че 25 групи от цялата страна - София, Варна, Ямбол, Петрич и други, са платили за едни и същи дати. Едни са платили 600 лв. за 13 души, други - 1200 лв. за 19 души, трети - 900 лв. капаро за 18 души...

" За 31 декември и за 1 януари, две нощувки, ни изиска капаро от 800 лв., което ние надлежно й преведохме ", прецизира различен от пострадалите.

Капарото е превеждано на жена, която преди този момент е наела къщата от притежателя й, с цел да я преотдава за прилагане. Опитите на екип на Нова тв да се свърже с нея са безуспешни. И по този начин на притежателя на къщата се наложило да изяснява на хората за лъжливата скица на наемателката си.

" Миналата седмица започнах да получавам голям брой позвънявания от разнообразни нейни клиенти, че са си запазили къщата за Нова Година и към този момент се усъмних, че става дума за много огромна машинация. Веднага съм взел ограниченията, които съм сметнал за редно. Писал съм пост в обществените мрежи от който много хора схванаха, че са излъгани ", твърди притежателят на къщата Георги Данаилов.

Наемателката се оказва, че му дължала пари за наема. " Праща ми подправени платежни нареждания, като сякаш ми била пуснала парите, след това се оказва, че в банката станало някакъв проблем. Върти ни просто за парите ", твърди Данаилов.

Въпросната дама откакто научила, че се приготвя репортаж, почнала да връща парите на част от фирмите, само че стотиците излъгани в този момент няма къде да честват Новата година, тъй като на всички места към този момент е резервирано.

Собственикът на къщата към този момент е алармирал полицията и е почнало следствие на случая.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР