Кашата с язовирите е най-голямата, която съм виждала през живота

...
Кашата с язовирите е най-голямата, която съм виждала през живота
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Кашата с язовирите е най-голямата, която съм виждала, а аз съм виждала доста

" Кашата с язовирите е най-голямата, която съм виждала през живота си, а аз съм виждала много ", това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова от пленарна зала в Народното събрание.

По думите ѝ в продължение на пет години разнообразни служби и контролни органи са си прехвърляли отговорността за градежа на язовир „ Огоста” посредством непрестанно увеличение на средствата, нужни за ремонт, само че до момента не е направено нищо.

„ Язовир „ Огоста” е благосъстоятелност на Министерството на земеделието. Прехвърля се част на ДКК. Дружество „ Монтажи” дава проект, съгласно който ще са нужни 7 милиона лв. за ремонта на оборудването. Експертният съвет към ДКК, който прави оценка тези процедури, взема решение, че планът не дава отговор на условията за ремонтни работи. „ Монтажи” показват нов проект, в който сметката е увеличена на 12 милиона лв. за градежа. Експертният съвет още веднъж не го утвърждава. До този миг ремонт не е почнал, макар всички тези процедури”, изясни Нинова.

Тя добави още, че точно това е една от аргументите да бъде освободен целия съвет на шефовете в Държавната консолидационна компания.

„ Ще сложим ред в компанията. Не може да се трансферира отговорността непрекъснато и да се стига най-после до групова безотговорност”, разяснява още тя.

Вицепремиерът добави, че не приема рецензия към настоящето ръководство за хаоса с язовирите.

„ Опитваме се да се оправим с това, което сме заварили. Не е правилно и, че няма приоритизиране на язовирите”, сподели Нинова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР