Касационна жалба на главния юрист на СДВР Деляна Иванова до

...
Касационна жалба на главния юрист на СДВР Деляна Иванова до
Коментари Харесай

”Срам и позор: СДВР с обидни квалификации за момичето, бито зад колоните на МС

Касационна тъжба на основния правист на Столична дирекция на вътрешните работи Деляна Иванова до Върховния административен съд възмути с квалификации във връзка с битата по време на антиправителствените митинги през лятото на 2020 година Цветелина Цветкова. Тя осъди Министерство на вътрешните работи на първа инстанция.

„ Да вървиш облечена по този метод на нерегламентиран митинг и да твърдиш, че не си разсъблечена е неприлично за един младеж. Позорно е за един младеж да се възползва от обляклото си, с цел да получи парични средства под формата на обезщетение. Мен просто ме е позор сходни лица да са част от младото потомство на България, че и да служат за образец ”, се споделя в жалбата, с която Столична дирекция на вътрешните работи апелира неоправдателна за Министерство на вътрешните работи присъда за полицейско принуждение.

„ Това е форма на безсрамие. Такъв е нашият свят. В Министерство на вътрешните работи са такива. Винаги са били такива и ще не престават да бъдат такива. И, да, те прекаляват, тъй като ние не променяме нищо ”, разяснява в студиото на юрист Николай Хаджигенов.

Хаджигенов е безапелационен, че тази тъжба няма по какъв начин да анулира присъдата на първа инстанция.

„ В нея няма нито един от причините, които закона категорично изисква, с цел да е налице касационна тъжба. Всичко това са морални оценки, които се съпоставими на тогавашния Другарски съд. Това епистоларно създание надминава в пъти умозрението на другарските съдилища в миналото ”, е мнението на юриста.

Защитникът разясни, че има две каузи против Министерство на вътрешните работи - за противозаконен арест и за подигравка, побой и изтезания. „ Макар и компенсацията да е по-ниско от това, което ние поискахме, в действителност то е невиждано като мащаб и размери - 40 000 лв. ”, добави Хаджигенов. 

В документа написа, че Цветелина се е сложила сама в тази обстановка по отношение на претърпяното. „ Отиването на митинг, в който се бориш за независимост и за народна власт или, не дай Боже, за правораздаване, съгласно разбиранията на Министерство на вътрешните работи е неприлично, морално укоримо и даже незаконно ”, акцентира юристът. 



„ Граничещи с парадокса са изказванията на съда, че на фрагменти от YouTube се вижда, че ищцата надали не е била полово насилена пред колоните на Министерския съвет. Описаните от съда клипчета в общественото пространство не съществуват. Единственото правилно е, че в общественото пространство е налична фотография по какъв начин полицейски чиновник снима ищцата. И то точно с цел да се потвърди фактът, че същата е в положително физическо положение и нито е разсъблечена, и нито си прикрива гърдите ”, се споделя още в претекстовете на Столична дирекция на вътрешните работи пред съда.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР