Картофите са корен, който е добре известен на всички. Кой

...
Картофите са корен, който е добре известен на всички. Кой
Коментари Харесай

Картофите помагат при хипертония, аритмия, дори артрит!

Картофите са корен, който е добре прочут на всички. Кой не харесва пържени картофи, а печени или картофено пюре? Кнедлите с картофи също са доста вкусни!

И с цел да ви просветлим, ние през днешния ден няма да ви предлагаме кулинарни изкушения, а ще ви разкрием лечебните свойства на картофите, и така наречен “картофена терапия ” или лекуване с картофи.

Картофите са най-важният източник на витамин С. Те съдържат лизин, нишесте, калий и захар (главно захароза и глюкоза). Картофите са богати на микро и макронутриенти. Съдържат още протеини, мазнини, въглехидрати, витамини B1, B2, PP.

В здравната процедура се употребяват всички елементи на растението – цветове, листа, грудки. Картофените клубени имат противовъзпалителен резултат. Нека разгледаме какво оферират националните лечители за лекуване с картофи при разнообразни болести.

Ангина.

Пригответе свеж сок от картофи, оставете го да престои за един час. Прецедете сока в друга чаша и прибавете сок от алена боровинка (1:1). Пийте по половин чаша три пъти дневно. Можете да поставите компрес върху гърлото си от настъргани картофи.

Има различен метод за лекуване на болки в гърлото. Сварете малко картофи и вдишайте парите. Вдишвайте парата с уста и нос 10-15 минути. След инхалацията, си легнете. Инхалациите се правят вечер, при изискване, че пациентът няма температура.

Хипертония.

Една супена лъжица настъргани сурови картофи се одобряват на празен корем 30 минути преди хранене. Процесът на лекуване е две седмици.

Аритмия.

Периодично си организирайте “картофени дни ”, като консумирате печени картофи през целия ден.

Артрит.

За да облекчите болката в ставите, нанасяйте компреси от настърганите зелени картофи. Първо, измийте картофите, настържете ги дружно с кората на ренде, на водна баня затоплете сместа до 38 градуса и до момента в който е още топла нанесете върху мъчителната става (сместа би трябвало да бъде сочна), покрийте от горната страна с фолио, тъй че сокът да не се разтече. Компресът би трябвало да ви загрее. Ако не усещате топлота, компресът не е изработен вярно. Правете компреса през нощта, курсът на лекуване е седем дни. В напреднали случаи курсът на лекуване може да се повтаря на шпации от една седмица.

Хемороиди.

В този случай се предлага да пиете сок от картофи и да поставяте свещички от картофи. С нож оформете свещта с размер на показалеца ви, омазнете я с олио и поставете на съответното място. Можете да стоите със свещта през целия ден, тя въобще няма да ви пречи. Процесът на лекуване е 10 дни. Ако е належащо, курсът на лекуване може да се повтори след един и половина до два месеца. От сока се пие по половин чаша три пъти дневно половин час преди хранене.

Остеохондроза (отлагане на соли).

При болки в ставите приложете картофена кора на болните стави под формата на компреси 1-2 пъти на ден.

Можете да извършите смес от кълнове на зелени картофи. Съберете кълновете, изплакнете ги и ги изсушете. Напълнете с тях 2/3 от литър буркан и ги залейте с водка до върха. Накисвайте на мрачно място в продължение на 21 дни. След това прецедете. Тази инфузия се втрива в мъчителните стави един път или два пъти дневно. Използвайте, в случай че е належащо.

Вижте още: 2 съставки, които ще ви оказват помощ да отслабнете

Метеоризъм.

В рамките на 10 дни на празен корем пийте по една чаша сок от картофи. Препоръчително е да не ядете нищо в продължение на един час.

Да! Картофите са освен вкусни, само че и потребни.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР