Картофи със златиста коричка на фурна Подобно на младите тиквички

...
Картофи със златиста коричка на фурна Подобно на младите тиквички
Коментари Харесай

Картофи със златиста коричка на фурна – меки и невероятно ароматни

Картофи със златиста коричка на фурна

Подобно на младите тиквички и патладжани, боготворя пресните картофи заради специфичния усет, нежната текстура, бързото подготвяне и лесното сервиране – разпределяте в чиниите и това е. Печените картофи са изключително известни. Първо в печен вид са по-полезни. Второ, златната им кора е просто божествена.

Но по какъв начин вкусно да запечете пресните картофи? Обикновено за това се употребява елементарна огнеупорна форма, фолио или плик за печене. Но има и различен, доста по-добър вид.

Необходими съставки:
зехтин – 5 с.л.
сол – 2 ч.л.
чесън – 3-4 скилидки
мащерка
розмарин – 0,5 ч.л.

Приготвяне:
Как да изпечете пресните картофи цели? Измийте и ги почистете. Между другото, в случай че желаете, може и да не премахвате обелката.

Отделно смесете зехтин и сол, черен пипер и розмарин, пресованите скилидки чесън и филиз мащерка.

Залейте картофите с приготвения дресинг. Прехвърлете ги в пергаментова хартия, сгънете я на плик, сложете в тава и печете 50 минути на 180 °C. След това изрежете дупка в хартията и печете още 10 минути, тъй че коричката да поруменее. Вашите картофи със златиста коричка са подготвени.

Вижте още: Народни предписания против липоми: премахнете ги елементарно и безболезнено

Приготвяйте картофите по тази рецепта по-често! Сервирайте с обичаната си салата. Докато се пекат във фурната, бързо пригответе салатата и се насладете на вкусния си обяд.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР