Картофът е един от най-обичаните зеленчуци. Той може да се

...
Картофът е един от най-обичаните зеленчуци. Той може да се
Коментари Харесай

Най-вкусните и лесни ястия с картофи на едно място

Картофът е един от най-обичаните зеленчуци. Той може да се употребява както за приготвянето на съществени ястия, по този начин и за гарнитури. Той постоянно е отсреща, когато желаеме да приготвим нещо бързо и вкусно без съществуването на доста артикули. Едно от преимуществата на картофите (освен неповторимия вкус) е и това, че са на много ниска цена.

Най-елементарното ядене, което може да се подготви с картофи, са пържените картофки. Жълтите и розови сортове образуват златиста коричка, до момента в който по-светлите стават хрупкави и са идеални за супи и пюрета.

Друга лесна рецепта за подготвяне са картофите на фурна. Те могат да се пекат цели, сурови, небелени, белени и нарязани. Една от най-апетитните предписания е за пресни картофи на фурна, които могат да се овкусят с всевъзможни подправки.

Картофеното пюре – идеалната гарнитура към съвсем всяко ядене, е извънредно елементарно за подготвяне. Нужно е единствено главният артикул да се свари и разбие с пасатор с малко мляко, масло и подправки.

Друга концепция със сварените картофи е салата, като нарязаните на дребно картофи би трябвало да се смесят единствено с малко лук, сол, черен пипер, олио и оцет.

 Огретен

Интересен и неособено сложен за подготвяне е огретенът с картофи. Той има доста вариации и може да бъде комбиниран със сирене, кашкавал, яйце и др.

Задушените картофи са прелестно ядене когато и да е на годината. Те могат да се подготвят в композиция с доста артикули като най-разпространената рецепта е за задушени картофи с копър и чесън.

Картофени кюфтета – пържени или запечени на фурна, са измежду главните ястия без месо, които всяка стопанка би трябвало да може да подготвя.

 Картофени кюфтета

Картофената чорба или картофена яхния са лесни хрумвания за апетитен обяд. Ключови за приготвянето им са подправките.

Когато става въпрос за ястия с картофи, няма по какъв начин да пропуснем обичайна българска мусака. Въпреки че в множеството случаи се употребява с месо, този вид ядене може да бъде приготвено с повече зеленчуци в своя вегетариански вид.

Сред обичайните български ястия с картофи едно от челните места заема още пататникът. В другите краища на България вариациите за приготвянето му са разнообразни. Съществуват Родопски пататник, Кърджалийски пататник и други.

Още обичани предписания, в които се влагат картофи, са класическото пиле с картофи, агнешко с картофи и свинско с картофи. В тези предписания картофите нормално се слагат като гарнитура до месото или вътре в него като плънка. А резултатът постоянно е повече от вкусен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР