Каролина Плишкова се превърна в поредната поставена тенисистка, която напусна

...
Каролина Плишкова се превърна в поредната поставена тенисистка, която напусна
Коментари Харесай

Поредно разочарование: Бивша №1 напусна Ролан Гарос още на старта с геврек

Каролина Плишкова се трансформира в следващата сложена тенисистка, която напусна Откритото състезание на Франция още след първия си дуел. Чехкинята имаше за задача да преодолее съпротивата на някогашната шампионка от Шлема Слоун Стивънс, само че американката наложи превъзходството си на корт " Филип Шатрие " и без съмнения затвори срещата с 6:0 6:4 след час и 26 минути игра. Така тя си подсигурява място във втория стадий на конкуренцията, където ѝ следва да премери сили с победителката от конфликта сред Варвара Грачева и Далма Галфи.

В откриващата част броят на непредизвиканите неточности от ракетата на някогашната №1 растеше с изключителни темпове, като за Стивънс бе задоволително просто да държи топката в корта и да дочаква неизбежна неправилност от отсрещната страна. Възползвайки се от безредната игра на съперничката си, международната №30 осъществя три пробива и напълно скоро към този момент имаше преимущество в общия резултат.

В началото на втория сет Плишкова съумя да стабилизира сервиса си, като с помощта на няколко уинъра тя даже реализира пробив, с цел да поведе с 4:3. Веднага след почивката обаче последва внезапен спад в равнището ѝ и пропуските още веднъж изобилстваха, а това не остана безнаказано от шампионката от US Open 2017, която завоюва идващите 3 гейма и не след дълго можеше да ликува с крайния триумф.

Solid
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР