Карлово. В следващите няколко години трябва да създадем и приемем

...
Карлово. В следващите няколко години трябва да създадем и приемем
Коментари Харесай

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов: В следващите няколко години трябва да създадем и приемем новата българска национална идея

Карлово. В идващите няколко години би трябвало да създадем и приемем новата българска национална концепция. Това сподели пред публицисти кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ”-Пловдив. „ Искам да прикани към това довечера президента на републиката ни, българския парламент, дружно с българската интелектуална мисъл и гражданското общество ”, добави Кабаиванов. По думите му точно такава нова теория би трябвало да ни води в десетилетията напред, с цел да не губим пътя си и с цел да сме малко по-спокойни, че България ще оцелее пред компликациите, които времето изправя пред нас.
Според Кабаиванов преди Освобождението, преди активността на Левски, българите са правили въстания, мечтаели са за свободата. Българският народен блян тогава е бил България още веднъж да бъде свободна страна, народът да бъде свободен. След Освобождението националната ни концепция е била да се обединят всички земи, където живеят българи. „ Сега каква е националната ни концепция? ”, запита Кабаиванов. „ Убедихме се, че участието ни в НАТО и в Европейски Съюз не може да бъде идея, това е единствено средство. Въпросът е, посредством това средство, какво реализираме? ”, попита още карловският кмет.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР