Карлово. Образованието има приоритетна роля в Община Карлово за поредна

...
Карлово. Образованието има приоритетна роля в Община Карлово за поредна
Коментари Харесай

Д-р Емил Кабаиванов, кмет на Карлово: Образованието е приоритет за Общината – 7 училища ще бъдат преобразени и модернизирани

Карлово. Образованието има предпочитана роля в Община Карлово за поредна година. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов. По думите му, две от най-големите учебни заведения от общинската просветителна система са включени в Програмата за градско възобновяване и развиване на Карлово – СУ „ Васил Левски “ и СУ „ Христо Проданов “. „ В тях ще се извърши ремонт по енергийна успеваемост. В СУ „ Васил Левски “ ще се построи нова спортна зала, а в СУ „ Христо Проданов “ ще се реализира ремонт и реорганизация на плувния басейн. Предвидили сме създаване на съвременни спортни площадки, два тенис корта спортна зала във връзка с други пет учебни заведения. Също ще бъде разширена детската градина в най-голямото село отвън Карлово – село Розино. Очакваме да подпишем още план за създаване на нова дребна спортна зала още веднъж в село Розино, където се намира и най-голямото учебно заведение отвън общинския център “, изясни доктор Емил Кабаиванов.
Според него, един от избавителните проекти за България е да се увеличи просветителното равнище на българските деца и на народа като цяло. „ От това зависи капацитета и внедряването на по-високотехнологични производства, от това зависи българската просвета да обезпечава опция за внедряване на нови артикули и технологии, като цяло нововъведения в българската стопанска система. От това зависи културата на българския народ, от това зависи също и по какъв начин ще бъдем признати и оценени в Европа и света. Образованието постоянно е било акцент в живота на българския народ в годините преди нас, като българските фамилии са давали благо и драго да изучат своите деца и да им обезпечат положително бъдеще. Когато имаме образовани младежи, имаме и обезпечено положително бъдеще за развиване на страната ни “, уточни кметът на Карлово.
Д-р Емил Кабаиванов сподели още, че просветителната система има за цел и да възпитава в национализъм. Той е нещо наложително, изключително в световния свят и динамичната и рискова среда, в която се намираме. България като цяло носи рисковете на световния свят, като тук се следят две доста съществени тревожни трендове: демографската рецесия в България и желанието на младежите да се осъществят в стопански по-напреднали страни в Европейски Съюз и отвън него. Това е проблем, тъй като от България излизат млади, образовани и работоспособни хора. Трябва да се постави завършек на тази наклонност, което не е по никакъв начин елементарно и ще значи десетки години държавна политика в тази област “, сподели още кметът на Община Карлово.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР