Карлос Насар, Божидар Андреев и Иван Димов най-вероятно ще бъдат

...
Карлос Насар, Божидар Андреев и Иван Димов най-вероятно ще бъдат
Коментари Харесай

Насар, Андреев и Димов ще представят българските щанги на Олимпиадата в Париж

Карлос Насар, Божидар Андреев и Иван Димов най-вероятно ще бъдат българските представители в щангите на Олимпийските игри в Париж. Това разкри треньорът на националния тим Иван Иванов на въпрос на БГНЕС.


" За страдание, оптималният брой квоти е единствено три ", сподели Иванов, който добави, че имаме и други състезатели, които имат опциите да вземат участие в Париж. Квотите ще получат състезателите в топ 10 на ранглистата в съответните категории в края на април. За Андреев (категория до 73 килограма) това ще бъде втора олимпиада, като в Токио през 2021 той приключи на пето място. Световният рекордьор Насар (89 кг.) и Димов (61) ще дебютират на олимпийски игри.

" Тежка година, започнахме с доста вътрешни проблеми, бях уволняван и назначаван няколко пъти, само че в последна сметка състезателите не съумяха да ги демотивират, в противен случай те се мотивираха още повече, с помощта на тях. Тази година завършваме с много добър баланс. Още на Европейското състезание техният труд ще бъде заплатен ", сподели Иванов на конференция в Пресклуб България през днешния ден, визирайки идното Европейско състезание по повдигане на тежести в София, което ще се организира в интервала 12-20 февруари 2024.


От Българската федерация по повдигане на тежести регистрираха, че през 2023 година са извоювани 49 медала на интернационално равнище при мъже, дами, юноши, девойки, кадети и кадетки. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР