Карлос Алкарас завърши превъзходната си серия в Индиън Уелс с

...
Карлос Алкарас завърши превъзходната си серия в Индиън Уелс с
Коментари Харесай

Карлос Алкарас триумфира в Индиън Уелс и се завърна на върха в световната ранглиста

Карлос Алкарас приключи превъзходната си серия в Индиън Уелс с купа, постигайки на финала може би най-категоричната си победа в шампионата - 6:3, 6:2 против Даниил Медведев. Благодарение на този триумф 19-годишният испанец, който не загуби сет в шестте си мача в Индиън Уелс, се завърна на върха в международната класация на АТР.

“Това значи доста за мен. Да си върна номер 1 е полуда за мен, съобщи Алмарас, откакто завърши мача за час и 10 минути. - Но и трофеят е доста значим. Обичам този шампионат. Наистина се любувам на времето си тук и, несъмнено, усетих любовта на хората от първия ден. За мен е необикновено да завърша тези 10 дни по този метод ”.

Вече трикратният първенец в шампионатите от сериите “Мастърс 1000 ” (другите две негови трофеи са от Маями и Мадрид) Алкарас се трансформира в деветият и най-млад тенисист, който печели и двата трофея на “Съншайн Дабъл ” - Индиън Уелс и Маями, в кариерата си.

Така той се причисли към своя съотечественик Рафаел Надал като единствените играчи, спечелили най-малко три трофеи от “Мастърс 1000 ” като младежи, като Гафа е спечелил шест преди да навърши 20 години.

В мача против Медведев Алкарас ловко се справяше с ветровитите пустинни условия. Той стартира доста нападателно и с ранен пробив поведе с 3:0 в първия сет. Това се повтори и във втората част, в която Карлос завоюва първите 10 точки, с цел да дръпне с 4:0.

Алкарас означи 18 уинъра против пет на Медведев и завоюва 10 от 13 точки на мрежата. В същото време младият испанец нито един път не беше подложен в заплаха от пробив. Що се отнася до руснака, неговото показване беше ненапълно озадачаващо поради блестящото му показване против Франсис Тиафо в съботните полуфинали, когато Медведев изигра един от най-хубавите си мачове за годината.

“Разбира се, сходна победа дава доста убеденост преди шампионата в Маями. Играя необикновено. Условията не са по никакъв начин леки и мисля, че Медведев не съумя да покаже най-хубавия си тенис, това е явно. Всичко което мога да кажа е, че съм в действителност удовлетворен от представянето си. Очаквам с неспокойствие да играя на това равнище и в Маями ”, добави Алмарас.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР