Карлос Алкарас спечели своя 50-и мач през този сезон с

...
Карлос Алкарас спечели своя 50-и мач през този сезон с
Коментари Харесай

Алкарас с юбилейна победа за сезона

Карлос Алкарас завоюва своя 50-и мач през този сезон с най-хубаво персонално време, елиминирайки Джордан Томпсън (Австралия) със 7:5, 4:6, 6:3. В третия кръг лидерът в схемата на шампионата по тенис в Синсинати (с награден фонд от 7 665 215 долара) ще играе с спечелилия от двойката Томи Пол (САЩ) - Юго Юмбер (Франция).
 Дъжд отсрочи мача сред Григор Димитров и Зверев в Синсинати
Дъжд отсрочи мача сред Григор Димитров и Зверев в Синсинати

Двубоят би трябвало да се изиграе довечера

Но теорията за бързото привършване на мача контрастира с трите сета и обстоятелството, че два от тях бяха изцяло равностойни. Намиращият се на 55-о място в международната класация австралиец даже имаше опция в първия сет да завоюва, откакто водеше с 4:2 с пробив и сервираше за 5:2. Но при петата си опция за пробив испанецът върна брейка, а по-късно си взе всички подавания и направи още едно продупчване на подаването на съперника, с цел да победи със 7:5. Това обаче не трансформира обстоятелството, че Алкарас излезе от първата част на мача с 26 непредизвикани неточности.

След това във втория още веднъж изпитваше съществени компликации и тъкмо когато направи пробив, с цел да понижи за 4:5, позволи нов подобен в 10-ия гейм и резултатът беше подравнен. Но в третата част като че ли откри искрата, която го правеше впечатляващ за почитателите досега и се класира напред. След срещата той уточни и спирането поради дъжд като фактор, който му е попречил да откри ритъма.

" Не беше елементарен мач, само че открих най-хубавото си равнище в края му. Трябваше да чакаме през целия ден, с цел да играем. А по-късно, когато стъпихме, трябваше да изчакаме да мине дъжда, тъй че не беше елементарно. Но би трябвало да намираш метод да печелиш тези мачове в този вид обстановка ", съобщи Алкарас след края на срещата, която завърши малко преди 0:30 часа локално време.

Номер 1 в главната скица на шампионата от сериите Мастърс 1000 в Синсинати доближи победа номер 50 през този сезон в 12-ия си шампионат.

Същата кота от триумфи през предишния сезон той означи на полуфинала на Откритото състезание на Съединени американски щати, което беше неговия 14-и шампионат. Ако доближи край на актуалното съревнование, Алкарас ще си подсигурява 1-ата позиция в ранглистата на АТР за 34-а седмица.

В друга среща от втория кръг финландецът Емил Русувуори в профил номер 7 в подреждането Андрей Рубльов (Русия) със 7:6 (10), 5:7, 7:6 (3). Пак във втория кръг Адриан Манарино (Франция) преодоля Феликс Оже-Алиасим (Канада) с 6:4, 6:4.

Още един подложен отпадна пък в първия кръг и това е Камерън Нори (Великобритания), който е номер 13. Той отстъпи на френския деец Гаел Монфис с 6:3, 4:6, 3:6. Тайлър Фриц (САЩ, номер 9) в профил Иржи Лехечка (Чехия) на старта със 7:6 (14), 6:2, а Алекс де Минор (Австралия) се оправи с Джефри Джон Волф (САЩ) с 6:0, 3:6, 6:1.

По-рано през вчерашния ден в друга среща от първия кръг на шампионата германецът Александър Зверев в профил първата ракета на България Григор Димитров с 6:2, 6:2.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР