Карлос Алкарас отново си заслужи възхищението на любителите на тениса

...
Карлос Алкарас отново си заслужи възхищението на любителите на тениса
Коментари Харесай

Тони Надал: Алкарас разбра, че трябва да взема пример от Рафа


Карлос Алкарас още веднъж си заслужи възхищението на феновете на тениса по целия свят с чудесното си показване на US Open. Испанецът доближи до първия си край на Големия шлем, откакто в последнит си три мача записа трагични петсетови победи над Марин Чилич, Яник Синер и Франсис Тиафо. Има обаче и хора, които въобще не са сюрпризирани от триумфите на международния №4 и един от тях е Тони Надал.

В своята колонка за испанското издание El Pais чичото и някогашен треньор на Рафаел Надал съобщи, че стилът, демонстриран от Алкарас и Синер, ще сложи началото на нова епоха в мъжкия тенис. Чичо Тони изрази и мнението, че част от триумфите на родения в Мурсия тенисист се дължат на обстоятелството, че той е почнал да подражава на играта и подготовката на Рафаел Надал.

„ Скоростта и динамичността, с които играят Алкарас и Синер, е нещо, което не се вижда по никакъв начин постоянно. Смятам, че в случай че продължат да се развиват като играчи, след няколко години те двамата биха могли да слагат началото на нова епоха в ATP Тура “ – разяснява Тони Надал.

„ Алкарас е споделял, че неговият кумир е Роджър Федерер, само че мисля, че сред двамата няма доста прилики във връзка с игровия жанр. Алкарас последователно разбра, че поради физическите данни, с които разполага, за него ще е по-добре да следва метода на Рафа. Карлос също не се предава до последната точка, както видяхме в мача със Синер и също така разчита доста на силата и издръжливостта си “ – написа още Чичо Тони.

В мача за купата на Откритото състезание на Съединени американски щати младият испанец ще се изправи против Каспър Рууд. Статистиката дава съображение за оптимизъм на Алкарас, защото той завоюва и двата досегашни мача посред им – на финала в Маями напролет (7-5, 6-4) и на четвъртфинала в Марбея предходната година (6-2, 6-4).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР