Карлос Алкарас от години е определян като следващата супер звезда

...
Карлос Алкарас от години е определян като следващата супер звезда
Коментари Харесай

Анакон: Алкарас прилича повече на Федерер, отколкото на Надал


Карлос Алкарас от години е определян като идната супер звезда на испанския тенис и правоприемник на Рафаел Надал. Макар тези съпоставения да наподобяват разумни, доста хора, измежду които и Пол Анакон, не са съгласни с тях. Бившият треньор на Пийт Сампрас и Роджър Федерер и сегашен подобен на Тейлър Фриц счита, че играта на международния №1 наподобява доста повече на тази на Маестрото.

„ Според мен Алкарас наподобява доста повече на Федерер, в сравнение с Надал. На 19 години Рафа не успяваше да нападна топката толкоз рано и да навлиза навътре в корт със скоростта, с която го прави Алкарас. От своя страна Федерер постоянно се стараеше да стои оптимално покрай главната линия и постоянно изглеждаше, че има доста време разполагаем, с цел да се нарежда и да нападна топката. Точно с такова усещане оставам и когато виждам Алкарас “ – разяснява американският експерт пред New York Times.

В неделя испанецът завоюва своята трета Мастърс купа, побеждавайки Даниил Медведев на финала в Индиън Уелс. По този метод той прекъсна серията на руснака от 19 следващи победи и се завърна на първото място в ранглистата. За да го задържи обаче пред младежа следва нова сложна задача – той би трябвало да отбрани трофея на започващия на следващия ден ATP 1000 шампионат в Маями.

Анакон е безапелационен, че възпитаникът на Хуан Карлос Фереро има всички предпоставки да се подреди измежду легендите на мъжкия тенис поради достиженията му на такава ранна възраст.

„ Алкарас е най-завършеният 19-годишен тенисист, който в миналото съм виждал. Това, което ме изумява най-вече, е че той има необикновен атлетизъм – спринт, скок, експлозивност и еластичност, само че в това време координацията му е доста добра и това му разрешава освен да нападна топката рано, само че и да се придвижва бързо към мрежата и да отиграва с волета. Освен това той има умеенето да трансформира ненадейно темпото на разиграванията. Карлос умее всичко “ – съобщи някогашният №12, който е работил още със Стан Вавринка и Тим Хенман.

Алкарас ще стартира отбраната на купата в Маями с мач против Факундо Багнис или квалификант, а на четвъртфинала би могъл да се изправи против Тейлър Фриц.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Cafe: Кой ще спре Алкарас?
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР