Карлос Алкарас наскоро се превърна в най-младия шампион на Мастърса

...
Карлос Алкарас наскоро се превърна в най-младия шампион на Мастърса
Коментари Харесай

Джокович: Появата на Алкарас е фантастично събитие за тениса; той е страхотен човек

Карлос Алкарас неотдавна се трансформира в най-младия първенец на Мастърса в Маями, откакто победи Каспър Рууд в поредни сетове на финала. 18-годишният състезател ясно сподели, че не се опасява да се опълчва на най-хубавите в света и от началото на сезона има цели четири триумфа над представители на топ 10. Самият младеж изрази упоритости да завоюва купата от Големия шлем през 2022-ра година, а в Монте Карло бихме могли да станем очевидци на желан конфликт сред него и Новак Джокович.

През вчерашния ден сърбинът беше запитан от медиите за неговото мнение по адрес на надарения испанец, а ето какво отговори 20-кратния притежател на трофеи от Големия шлем:

" Появата на Алкарас е фантастично събитие за тениса. Не мога да кажа, че го познавам тъй като до момента в никакъв случай не сме упражнявали или играли един против различен, само че той си основава репутацията на един страховит човек, който се отнася с нужното почитание към останалите тенисисти и се схваща отлично с всички. Това важи изцяло и за държанието му по отношение на мен, защото се засякохме на няколко шампионата през предходната година и ми направи чудесно усещане. Карлос е доста стабилен играч, който има извънредно мощна душeвност. Всички чакаха той да завоюва някоя от огромните съревнования на клей, имайки поради желанията му към тази настилка, само че Алкарас го направи на твърдите кортове в Маями и то във впечатляващ жанр. Пожелавам му всичко най-хубаво в близко бъдеще " - разяснява международният номер едно.

Източник: GoTennis.ru

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР