Карлос Алкарас и Яник Синер категорично са двамата най-талантливи играчи

...
Карлос Алкарас и Яник Синер категорично са двамата най-талантливи играчи
Коментари Харесай

Алкарас: Играх слабо и повторих грешките от Париж; Синер заслужаваше победата

Карлос Алкарас и Яник Синер изрично са двамата най-талантливи играчи от идващото потомство и не стопират да го потвърждават с изявите си. Все отново изрично испанецът наподобява с капацитета да се трансформира в по-голяма звезда, за което приказват двете му завоювани трофеи от сериите " Мастърс " през сезона. Тийнейджърът обаче имаше единствено един извоюван мач на трева до момента през кариерата си и очевидно ще се нуждаe от още време, с цел да привикне към това ново за него покритие, защото южнотиролецът го надигра по всеки един индикатор и закономерно се класира за дебютния си четвъртфинал на Уимбълдън. Самият Алкарас не се поколеба да признае превъзходството на съперника си, споделяйки следното в последвалата си конференция:

" Днес изгубих от по-добрия тенисист на корта и Синер изцяло справедливо завоюва мача. Пожелавам триумф на Яник до края на шампионата, а аз ще се завърна разчувствуван вкъщи, с цел да продължа да се усъвършенствам и се надявам да изживея още доста сходни специфични мигове на корта. Иска ми се със Синер да създадем значимо съревнование и да се борим за трофеите на най-големите шампионати в спорта.

Истината е, че не играх на предстоящото равнище. Стартирах доста едва, като допусках съществено количество неточности в първите два сета и повторих случилото се в Париж. Трябва да работя върху началото си в тези дуели, тъй като не мога да си разреша сходни изоставания против най-хубавите в света на конкуренциите от Големия шлем. Никога до момента не бях играл на централния корт тук, тъй че бях много нервозен, до момента в който Яник се оправи чудесно с напрежението. В четвъртия сет пропуснах някои благоприятни условия и след това беше мъчно да играя с закъснение в резултата.

Ще се опитам в най-скоро време да бъда измежду претендените за трофея на тези шампионати, а Синер е в безусловно същата позиция и евентуално не предстоят още доста борби. Мисля, че мога да бъда мощен и на тревни кортове, имайки поради тазгодишния ми опит. Догодина ше се опитам да изиграя най-малко едно подготвително съревнование преди Уимбълдън " - разяснява международният номер седем.

Jannik was the better player and he deserves it!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР