Карлос Алкарас без съмнение е един от най-обещаващите млади таланти,

...
Карлос Алкарас без съмнение е един от най-обещаващите млади таланти,
Коментари Харесай

Алкарас: Имам шанс да победя Джокович и Надал при следващия си мач срещу тях

Карлос Алкарас без подозрение е един от най-обещаващите млади гении, което си личи от резултатите му както през предходната година, по този начин и при започване на тази. 18-годишният испанец освен че може да се похвали с победи в главната скица на всеки един шампионат от Големия шлем, само че и с постигане до четвъртфиналната фаза на US Open 2021, където обаче травма не му разреши да продължи напред.

Изглежда обаче, че младокът към този момент има надалеч по-големи цели, които да гони в близко бъдеще, а точно купа от Шлема. По думите му той не изключва шанса това да се случи, а също по този начин има вяра във опциите си против Новак Джокович и Рафаел Надал при идващия си дуел с тях.

" Искам да се изправя против Новак и Рафа още веднъж. Вече съм по-зрял и притежавам по-добре страстите си спрямо мача против Надал в Мадрид предходната година. Ако в този момент играя с тях, може отново да ме победят, само че мисля, че този път ще бъде друго.

Смятам, че този сезон към момента не мога да се наредя измежду претендентите за трофей от Големия шлем. Да, мога да печеля, не отчислявам опцията, защото в тениса всичко е допустимо. Със сигурност обаче няма да вляза в тези шампионати като един от любимците.

Често си представям какво е да бъдеш първи в ранглистата или да материализираш шампионска точка на Голям шлем. Мисля си по какъв начин бих отпразнувал първата си " мейджър " купа или пък успеха, която ще ми подсигурява водачеството в класацията на АТР ", разяснява младежът пред испанското издание Marca след класирането на Испания за Финалите на Купа " Дейвис ".

Източник: Sportskeeda

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР