Карин дом отново ще отбележи 17 ноември - Световния ден

...
Карин дом отново ще отбележи 17 ноември - Световния ден
Коментари Харесай

Карин дом отбелязва деня на недоносените деца с консултации на екип „Ранна интервенция“

Карин дом още веднъж ще означи 17 ноември - Световния ден на недоносените деца с професионална поддръжка за най-малките. Екип „ Ранна намеса “ ще организира безвъзмездни съвещания на недоносени или родени с ниско тегло деца на възраст от 0 до 3г. от цялата страна.

Целта на екипа е да доближи до повече деца и показа услугите за ранна детска намеса на фамилиите с деца до 3г., изправени пред предизвикването на преждевременното раждане.

" Предизвикателствата за фамилията на недоносеното бебе не свършват с

изписването от неонатологично поделение, а не престават и вкъщи. Това, което

знаем е, че пътят е доста по-лек, по-спокоен, когато имаш информация и поддръжка

в точния момент. " – показа Борислава Черкезова, изпълнителен шеф на Карин дом и моли родителите да не се двоумят да потърсят професионална помощ допустимо най-рано.

За да се включите в консултациите, попълнете регистрацията тук: https://forms.gle/SQ3H6td7aNyMb2RaA

Записванията ще продължат до 30 Ноември 2023 или до запълване на местата. Консултациите ще се проведат на място в Карин дом (в новия комплекс на адрес: бул. „ Цар Освободител “ 86А), в дома на фамилията или онлайн, съгласно желанието и опциите на родителите. Специалистите, които ще се включат в консултациите са : рехабилитатор, логопед, психолог, обществен служащ, експерт по кърмене.



Освен с самостоятелни съвещания, Карин дом ще означи деня и със занимателна среща на недоносени деца и родители в Детски Клуб " Смърфовете " в гр. Варна, ул. " Кестен " 14 /зад ВиК/.

Освен че ще поиграят дружно, консултантите на Карин дом ще показват услугата за най-малките - „ Ранна намеса “. Екипът ще бъде разполагаем да отговори на вашите въпроси и показа по какъв начин може да поддържа родителите и ранното развиване на детето. Срещата е с Вход свободен.

 

С какво оказва помощ Ранната намеса? Услугата “Ранна намеса “ на Карин дом поддържа децата и техните фамилии още от раждането. Екипът работи с деца с разнообразни положения и дружно с техните родители. Към услугата биват насочвани недоносени деца, до момента в който са в родилния дом или откакто бъдат изписани от болничното заведение, за поддръжка вкъщи.

Семейно-ориентираният метод е в основата на програмата и разчита на равнопоставено съдействие сред родители и експерти. Родителите имат опция да дефинират целите за своето семейство и за развиването на детето си, а експертите са тези, които им оказват помощ да работят за реализиране на разпознатите от тях цели. Специалистите подкрепят родителите да усвояват познания, умения за игри и занимания с детето, които подтикват неговото развиване. Услугата включва:

Домашни визити или посещаване в естествена за детето среда: детска площадка, детско заведение;

Групови действия с дете и родител;

Групи за взаимопомощ и поддръжка, водени от психолог;

Тематични осведомителни срещи за родители;

Подкрепа за кърмене;

Библиотека на играчките, където децата могат да играят, дружно със своите родители и да бъдат съветвани от логопед;

Ресурсна библиотека с книги, играчки и оборудване;

Родител за контакт;

Подкрепа за родителите и детето при прехода към детска ясла или детска градина

Целите на екипа са:

Овластени фамилии. Информирани, по-уверени и спокойни родители.

Ранно идентифициране на потребностите и при нужда ориентиране към други експерти или терапия.

Успеваемост в действия от всекидневието: самообслужване; комуникация; когнитивните и обществените умения.

Карин дом е основател и мотор за развиване на услугата „ Ранна намеса ”, която до момента е дала късмет на стотици фамилии. Услугата започва през 2010г., като досега е подкрепила над 1000 фамилии от Варна.

Повече за услугите на Карин дом, научете на:

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР