Кариерата на Лили Иванова е осеяна с музикални пътешествия. Още

...
Кариерата на Лили Иванова е осеяна с музикални пътешествия. Още
Коментари Харесай

Лили Иванова празнува рожден ден днес


Кариерата на Лили Иванова е осеяна с музикални пътешествия. Още с първите ѝ участия в София, през първото задгранично турне в Румъния, до огромните концерти в тогавашния Съветски съюз и даже дребните, провинциални градчета и читалища. В един миг Лили взема решение да предложения за водещ една телевизионна легенда - Петър Вучков, който води най-емблематичното тв съревнование за познания в българския ефир " Минута е доста ". В края на 60-те години той става водещ на концертите на към този момент изгрялата звезда Лили Иванова.

„ Разказвах няколко анекдота и публиката се разсмива. Организирах и игри, примерно поканвам 6 души мъже на сцената, върша един спонтанен конкурс за добър джентълмен и разпределям на шестимата за присъединяване им по една плоча на Лили Иванова. Един подарък, един спомен, след което те взимаха от Лили подпис върху плочата “, споделя Петър Вучков.

Той си спомня и за професионалното отношение на Лили, без значение от сцената.

„ Това е едно от нейните велики професионални качества. Тя с идентична примамка, с еднообразно предпочитание работи концерта в читалището в с. Дивдядово и по същия метод работи в Карнеги Хол “, разяснява водещият.

Певицата Богдана Карадочева също се изрича доста ласкаво за своята колежка:
„ Лили си е Лили! За актьора няма значение на какъв брой е години, има значение наличието му и това е доста значимо нещо. Присъствието и ореолът, с който си се родил. Това е значимо! Възхищавам се на професионализма ѝ, на гения ѝ, удивлявам се на това, че има темперамент. Лили е страхотна певица! Тя има в тембъра си едни нотки, които те карат да настръхнеш. Страхотно държание, ужасно влияние “.

Днес Лили Иванова чества рожден ден, единствено два дни преди концертите си в Търговище и в Ловеч.

„ Лили е от тези благословените и богоизбраните. Искам да ѝ пожелая още доста години да е на сцената, да пее нови песни, тъй като тя непрестанно търси нещо ново, да прави нови неща, да е здрава и публиката да я обича. Когато публиката обича някого, това не е инцидентно. Това значи, че този човек има задача. Да е жива и здрава, прегръщам я! “, пожела Богдана Карадочева.

А Петър Вучков добави:
„ Лили, искам ти здраве! Да продължаваш да обичаш и да правиш всичко по този начин, както си го правила през целия си живот. Говоря за професионализма, за работата, за пеенето! “



За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР