Кариерата на Хари Кейн остава на кръстопът, убедени са медиите

...
Кариерата на Хари Кейн остава на кръстопът, убедени са медиите
Коментари Харесай

Съдбовно лято за Хари Кейн

Кариерата на Хари Кейн остава на кръстопът, уверени са медиите и футболните експерти във Англия.

В собствен разбор Асошиейтед Прес написа, че на 29-годишния нападател му следва съдбоносно лято, в което ще би трябвало да реши дали да остане в клубния си тим Тотнъм, с който няма извоюван нито един трофей, или да потърси ново предизвикателство в по-голяма клуб, което би подхождало доста повече на ролята му на голмайстор номер 1 в историята на националния тим на Англия.

В неделя Кейн се разписа във вратата на Украйна, вкарвайки 55-ия си гол за " трите лъва ", а тъкмо преди началото на дуела получи специфична премия, откакто в четвъртък вкара и на Италия, с цел да изпревари Уейн Рууни на върха безконечната голмайсторска листа на националния отбор.

Само няколко часа след края на мача обаче стана ясно, че клубният отбор на Кейн - Тотнъм, остава без мениджъра си Антонио Конте, който бе уволнен. Италианецът стана седмият следващ управител, който напуща " шпорите " без трофей, откогато през 2008 година тимът завоюва последното си отличие - купата на Лигата.

" Индивидуалните оценки са заслужени и са невероятни. Но съм сигурен, че той избира да бъде част от отбор, който реализира триумфи ", съобщи старши треньорът на Англия Гарет Саутгейт по адрес на Кейн след успеха с 2:0 над Украйна.

Преди по-малко от два месеца Кейн стана и голмайстор номер 1 в историята на Тотнъм, задминавайки клубната легенда Джими Грийвс. Тотнъм обаче ще приключи и този сезон без трофей, защото изостава с 20 точки от водача във Висшата лига Арсенал при оставащи 10 кръга до края.

" Той би трябвало да вземе огромно решение за кариерата си. Аз съм бил на негово място и знам какво е да се чудиш дали тимът, в който си, е задоволително добър, с цел да ти помогне да печелиш медали и да постигнеш фантазиите си ", съобщи в неделя някогашният капитан на Ливърпул Стивън Джерард, който бе измежду анализаторите на мача сред Англия и Украйна.

Джерард приключи кариерата си в Ливърпул без да завоюва Висшата лига, само че съумя да събере всички останали вероятни титли с " алените ", включително и Шампионската лига през 2005 година.

Раздялата сред Кейн и Тотнъм това лято не наподобява невъзможна. Преди началото на новия сезон голмайсторът на " шпорите " ще навърши 30 години, а контрактът му изтича през юни 2024 година.

Капитанът на Англия бе покрай прекосяване в Манчестър Сити през 2021 година, само че тогава шефът на Тотнъм Даниел Леви блокира договорката.

Сега сходен трансфер на " Етихад " наподобява неосъществим поради наличието на Ерлинг Холанд на върха на офанзивата на " жителите ", само че градският противник Манчестър Юнайтед е в позиция да търси централен нападател.

" Червените дяволи " останаха без класическа деветка след раздялата с Кристиано Роналдо в края на предходната година и пресата в Англия чака те да бъдат кандидат номер 1 за подписа на Кейн, в случай че той реши да напусне Тотнъм.

Очакваната промяна на собствеността на " Олд Трафорд " също може да спомогне за реализиране на договорка, въпреки и да се чака Тотнъм да желае най-малко 120 милиона лири за най-хубавия си футболист.

Кейн може да бъде обект на предпочитание и от някои от грандовете на европейския футбол като Реал Мадрид, Барселона, Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен, само че е малко евентуално някой от тях да е подготвен да даде деветцифрена сума за нападателя.

Ако остане във Висшата лига, Хари Кейн ще има късмет да усъвършенства и върха за голове на Алън Шийрър. Легендата на Нюкасъл има 260 попадения на сметката си. Вторият Рууни е с 208, а Кейн има 204, като 21 от тях пристигнаха през този сезон.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР