Карфиолът е чудесен зеленчук, способен успешно да се бори дори

...
Карфиолът е чудесен зеленчук, способен успешно да се бори дори
Коментари Харесай

Карфиолът пази от рак

Карфиолът е превъзходен зарзават, кадърен сполучливо да се бори даже с рака. Оказва се, че при сдъвкването на карфиола благодарение на слюнката се образуват така наречен изотиоцианати.

Тези субстанции са извънредно скъпи, тъй като задействат чернодроби ензими, които от своя страна отстраняват раковите кафези от организма. Изотиоцианатите, дружно с още една субстанция, съдържаща се в карфиола - сулфорафан, също защищават от мултиплициране на ракови кафези.

Установено е, че постоянната консумация на карфиол пази най-много от рак на белия и черния дроб, рак на гърдата и простатата, както и от ракови формирания в дебелото черво и панкреаса. Според експерти прибавянето на куркума при приготвянето на карфиола може доста да понижи вероятността от насърчаване на ракови кафези в простатата.

Карфиолът пречиства черния дроб и кръвта. Освен това, хапвайки карфиол, вие се застраховате от редица неподходящи положения, като да вземем за пример проблеми с бъбреците и пикочния мехур, високо кръвно налягане, артрит, констипация, астма и даже неравности и неприятен тип на кожата.

Доказано е още, че хрупкавият зарзават съдържа алицин – съставна част, която понижава риска от сърдечни удари и като цяло усъвършенства функционалностите и здравето на сърдечно-съдовата система.

 Карфиол

В състава на карфиола влизат още химичните детайли селен и витамин С. Те имат свойството на укрепват имунната система, като и да поддържат безвредни равнища на холестерола.

Фолатите, присъстващи в карфиола, са извънредно потребни за бременните дами и подрастващите, защото усилват растежа на клетките и бързото развиване.

Да не забравяме и обстоятелството, че карфиолът е богат на фибри, които спомагат за положителното здраве на червата.

Категорично карфиолът е измежду продуктите, които всекидневно би трябвало да участват на трапезата ни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР