Кърджалиец обвини бившата си съпруга в изнудване. Той трябвало да

...
Кърджалиец обвини бившата си съпруга в изнудване. Той трябвало да
Коментари Харесай

Отчаян баща се бори за детето си, бившата иска да го отведе

Кърджалиец упрекна някогашната си брачна половинка в изнудване. Той трябвало да заплаща хиляди левове, с цел да прекара малко време с двете си деца. Майката на момиченцата определила 5 000 лв. за „ режим виждане “, които даже мъжът изплащал на вноски.

Шокиращата история описа кърджалиецът Мариан Ставрев. По-страшното за него обаче е фактът, че някогашната му брачна половинка желае да води едно от децата в Англия, обратно на волята на детенцет

Всичко стартира през 2016 година, когато родителите на двете момиченца, в този момент на 9 и 14 години, се развеждат.

„ След развода някогашната ми брачна половинка води децата по всякакви други градове. Те ми се обаждаха по дребните часове и ме молиха да ги взема, само че майка им не позволяваше. Децата ми бяха подлъгани, че ще вървят на разходка в Димитровград, само че бяха отведени в Русе, без те да знаят, надлежно и аз “, споделя бащата Мариан.

Въпреки дистанцията, той съблюдава режима на виждане - взима ги в 10.00 часа сутринта в събота и ги връща в 19.00 часа в неделя.

„ Помолих някогашната ми брачна половинка да ги взимам след учебно заведение, с цел да прекарваме повече време дружно, само че тя ми сподели да последвам режима “, показва бащата. След това се слагат и условия.

„ Помолих я няколко пъти, а тя ми сложи изискването, че в случай че й платя 5 000 лева, децата щели да бъдат при мен за една седмица. Тогава бях в Русе, съблюдавах режима на виждане. Голямата щерка ме помоли да платя на майка й желаната сума. Казах на някогашната ми, че сега имам 1 700 лева, мога да й дам 1 000 и другите, на който каже в Кърджали. Тя уточни нейна другарка. Съответно, прибирайки се в града, аз дадох останалата сума от 4000 лв. “, споделя Мариан.

Дава и други образци, като назовава всичко „ изнудване за даване време с децата “.

През 2017 година, огромното дете – на 14 години, поискало да живее при татко си. Така и става. Правата върху нея са предоставени на Мариан.

„ При което помолих някогашната ми брачна половинка да даде и дребната, защото и каката настояваше. Майката изрично отхвърли “, споделя кърджалиецът.

И по този начин, дребното дете е отведено във Англия под претекст, че отива на екскурзия.

„ Бившата ми брачна половинка употребява момента, че има декларация за пътешестване и води дребната ми щерка в Лондон при сегашния си брачен партньор “, споделя Мариан.

Казва, че някогашната му брачна половинка го уведомила на другия ден, при приключен факт, че детето ще живее с нея във Англия.

„ Да съм си бил упражнявал режима на виждане там, а това е непостижимо за мен. Ние с огромната щерка доста се разстроихме и започнахме да подаваме тъжби. Детето беше пуснато за общонационално търсене. Звънях в българското посолство, от там ми споделиха, че са с вързани ръце. Обърнахме се към нашите институции. А те такива тегави… “, споделя бащата.

Месеците минават и той се чува рядко с детето си.

„ Имаше интервали, не съм я чувал с месеци. Майката беше счупила единия телефон, купих й различен, той пък се развалил... “, споделя Мариан.

Година по-късно срокът на декларацията, която разрешава на детето да напуща страната, изтича и още веднъж е необходим подписът на бащата. Той получава sms, че в случай че не подпише в съда, детето няма да си пристигна в България.

На 26 юли тази година момиченцето идва в страната и бащата най-сетне съумява да го види и да упражни правото си на виждане през ваканцията.

Бързо изтича едномесечният период, в който бащата има право да бъде с щерка си. По думите му, момиченцето го моли.

„ Детето неведнъж ме е молило, да го закарам в някоя институция, да опише тя какво желае. Ходихме в полицията и Закрила на детето “, споделя бащата.

Мариан Ставрев твърди, че 9-годишната му щерка се опасява да излезе да си играе, с цел да не бъде отвлечена принудително от майката.

Тогава идва денят, в който пред очите на голям брой хора в градинката пред централната черква в Кърджали се разиграва тежка сцена – майката се пробва принудително, дърпайки детето да го води със себе си.

„ 10-15 минути я стискаше, майката не чуваше думите на хората. Обадих се на 112 – намесиха се органите на реда. И детето остана с майка ми. По-късно я откарах в болничното заведение, тъй като детето се оплака, че я болят гушата, гърдите и рамото от дърпането “, споделя Мариан.

За задачата бащата е извадил съдебномедицинско уверение. Обърнал се е и към Закрила на детето в Кърджали, с цел да вземат отношение.

„ Не се касае за огромни хора, а за душeвността на едно малко дете. В момента получих писмо от ЧСИ, че би трябвало в 3-4-дневен период да предам детето на майката. Как да го предам, откакто детето не желае “, приключва кърджалиецът, като е безапелационен, че ще заведе дело за попечителство…

Източник: rodopi24.blogspot.com
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР