Кърджали. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в тържествената

...
Кърджали. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в тържествената
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в тържествената заря-проверка в Кърджали по случай Деня на Ботев и загиналите за свободата на България

Кърджали. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева взе участие в тържествената заря-проверка нощес в Кърджали по случай Деня на Ботев и починалите за свободата и независимостта на България – 2 юни, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Председателят на Народното събрание одобри строя и поздрави участващите в зарята представителни елементи на Българската войска и училищен отряди от образователни заведения в град Кърджали.
" И през днешния ден няма образец, по-неоспорим от ботевата безгранична, всепоглъщаща обич към Отечеството ", съобщи Цвета Караянчева пред присъстващите.
Председателят на Народното събрание акцентира, че да се приказва за Ботевата гибел е непостижимо. Цвета Караянчева означи, че ботевото житие, лирика, героизъм и крах въодушевяват стотици негови съратници и следовници, минали през пламъците на въстанията и войните за национално избавление. " Независимо от превратностите на ориста и капризите на историята, без значение от подемите и погромите, от размириците и революциите, 170 години след рождението на великия стихотворец и бунтовник, песните му, трансформирали се в знак на устрема на народа ни за независимост и самостоятелност, не престават да се носят от Дунав до Бяло море и да будят сърдечен боязън във всяко българско сърце, съобщи тя.
Ботев носеше душа на стихотворец, комуто бе съдено да се роди и да погине в метежна ера и той размени перото със сабя, а своята лира трансформира в бойна тръба ", уточни ръководителят на Народното събрание.
На тържественото отбелязване на Деня на Ботев и починалите за свободата и независимостта на България – 2 юни участваха депутати, представители на локалната власт, военни и голям брой жители на Кърджали.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР