Карантината за деца и младежи до 18 г. заради COVID

...
Карантината за деца и младежи до 18 г. заради COVID
Коментари Харесай

Пада карантината заради коронавирус за контактни деца в Израел

Карантината за деца и младежи до 18 година поради Коронавирус се отстранява изцяло в Израел. Решението влиза в действие в четвъртък, предава The Jerusalem Post. Така без значение дали са имунизирани или не, те няма да се самоизолират, в случай че са контактни с човек с COVID-19. Карантина се планува само в случай че самото дете е с ковид.

Децата ще вършат антигенни проби два пъти седмично – в първия ден от седмицата неделя и в сряда. За задачата те ще получават по три безвъзмездни антигенни теста един път на няколко седмици, с цел да не се натоварват прекалено доста родителите им. " Ние поемаме отговорност. Този ход изисква отговорност и от вас, родители, да тествате вярно. Ако дете има признаци или позитивен резултат, просто не го изпращайте на учебно заведение ", сподели Бенет.
Проучване: Четвърта доза ваксина усилва антителата, само че не може да спре изцяло Омикрон
Четвърта доза ваксина против COVID-19 усилва до още по-високи равнища антителата спрямо третата доза, само че евентуално и това няма да е д...
Прочети повече
По-рано здравното министерство предложи трета доза ваксина за високорисковите деца на възраст сред 5 и 11 година Такива са децата с диабет, компрометирана имунна система, затлъстяване. Препоръката е на база резултати от изследване за отбраната, която имунизацията обезпечава на децата против Омикрон. То открило, че децата, имунизирани през последните два месеца, са по-добре предпазени против заразния вид, в сравнение с неимунизираните и тези, които са имунизирани преди повече време.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР