Каракас. Многобройни привърженици на опозицията във Венецуела изпълниха улиците на

...
Каракас. Многобройни привърженици на опозицията във Венецуела изпълниха улиците на
Коментари Харесай

The New York Times: Протестиращи срещу президента Николас Мадуро изпълниха улиците на Каракас

Каракас. Многобройни последователи на опозицията във Венецуела извършиха улиците на Каракас в събота, отговаряйки на апела на нейните водачи да провеждат нов ден на всеобщи митинги против властническото ръководство на президента Николас Мадуро с вярата да се възползват от интернационалния напън да го смъкват от власт, написа американският вестник The New York Times .
Висш чиновник на военновъздушните сили отдръпна поддръжката си за Мадуро в събота и прикани страната да поддържа противника му в митингите. Това е един от най-високопоставените военни, минали на страната на опозицията в разрастващата се политическа рецесия в страната.
" Деветдесет % от въоръжените сили не поддържат Николас Мадуро ", споделя мъж в онлайн видео, идентифициращ се като дивизионен военачалник Франсиско Естебан Янес Родригес. " Моля моите приятели по оръжие да не обръщат тил на народа на Венецуела, да не потискат към този момент. "
Пукнатините в бронята на Николас Мадуро започнаха да се усилват.
Американски представители обявиха, че към този момент няма да заплащат на държавното управление му за продажби на нефт в Съединени американски щати, който е главен източник на твърдата валута за ръководещите във Венецуела.
И до момента в който висшето военно управление на Венецуела излезе в поддръжка на Мадуро, Янес се причисли към все по-големия лист от дезертьори - в това число военния аташе във венецуелското посолство във Вашингтон - който прикани въоръжените сили да се причислят към опозицията.
Рядко в най-новата история на Венецуела е имало толкоз всеобщи митинги, при които да е имало действителна опция военните да катализират смяната на властта, написа изданието
Дали митингите сами по себе си могат да катализират смяна в политическото опълчване във Венецуела надалеч не е ясно. Когато Мадуро лиши властта на следения от опозицията парламент през 2017 година, стачкуващите излизаха по улиците в продължение на четири месеца, само че бяха победени в конфликти със силите за сигурност на президента, като повече от 100 души починаха при потушаването им.
Но този път Мадуро освен е изправен пред предизвикателство вкъщи, само че и пред увеличаващото се единството сред страните в района, че неговото ръководство е завършило.
Правителството на провъзгласилия се за президент Хуан Гуайдо бърза с назначението на екип от в действителност посланици, които да го съставляват пред страните, които са го признали.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР