Капсулата Дракон“, която в неделя бе изстреляна от космическия център

...
Капсулата Дракон“, която в неделя бе изстреляна от космическия център
Коментари Харесай

Капсулата на SpaceX се скачи успешно с Международната космическа станция

Капсулата „ Дракон “, която в неделя бе изстреляна от галактическия център „ Кенеди “ в щата Флорида, сполучливо се скачи с врата на централния модул на Международната галактическа станция към 23:00 ч. източно време в понеделник, съобщи CNN.

След почти 30-часов престой в капсулата на SpaceX астронавтите на НАСА Майкъл Хопкинс Виктор Глоувър и Шанън Уокър, както и Соичи Ногучи от Японската галактическа организация, влязоха в МКС, приветствани с обятия от сътрудниците си, американката Кейт Рубинс и руснаците Сергей Рижиков и Сергей Куд-Сверчков, които дойдоха предишния месец с транспортен съд „ Союз “.

Скачването продължи към два часа и включваше редица инспекции, свързани с гарантирането на херметично уплътнение сред капсулата и МКС. С това бе маркиран и краят на първия стадий от оперативната задача “Crew-1 ” на НАСА и SpaceX за транспортиране на астронавти.

Четиримата новопристигнали ще останат на борда на Международната галактическа станция за шест месеца, в границите на които ще организират научни опити и ще подхващат няколко галактически разходки, свързани с поддръжката на екстерирора на МКС.

Преди да се завърнат вкъщи напролет към тях ще се причислят членовете на задачата “Crew-2 ”.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР