Капитанът на националния отбор на Уелс по футбол Гарет Бейл

...
Капитанът на националния отбор на Уелс по футбол Гарет Бейл
Коментари Харесай

Гарет Бейл е готов напълно готов за Мондиал 2022

Капитанът на националния тим на Уелс по футбол Гарет Бейл съобщи, че е на 100 % подготвен да играе за страната си при първото присъединяване на Световно състезание от 1958 година насам. 33-годишният Бейл, лидер в голмайсторската ранглиста на Уелс за всички времена с 40 попадения в 108 мача, страдаше от разнообразни травми през сегашния сезон.

Отборът ще запоне присъединяване си на Мондиал 2022 с дуел против Съединени американски щати идващия понеделник, а по-късно ще се изправи против съставите на Иран и Англия в група В на шампионата.

" Напълно съм здрав и подготвен да играя. Ако би трябвало да играя 90 минути, аз съм подготвен ", безапелационен бе Гарет Бейл на конференция.

" Последните три или четири седмици бяха сложни, само че допускам е било по този начин за всички. Чувах истории за футболисти, които са се травми и ще пропуснат Световното състезание. Говорих с няколко момчета, на които също им пеше мъчно душевен да играят и да не мислят за вероятни травми, тъй като ни чака подобен огромен конгрес ", добави Бейл.

Той сподели още, че футболистите на Уелс няма да мълчат по тематиките за човешките права и LGBT обществото, които са необятно коментирани преди Мондиал 2022 в Катар.

" Разбира се, за нас като футболисти това е сложна тематика, само че можем да хвърлим светлина върху тази проблеми. Това е, което можем да създадем като футболисти, да притеглим вниманието и някои хора по-нависоко, които взимат тези решения, да се оправят по-добре в бъдеще ", разяснява Гарет Бейл.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР