Капитанът на националния отбор на Мексико и бивш футболист на

...
Капитанът на националния отбор на Мексико и бивш футболист на
Коментари Харесай

Капитанът на Мексико бил "параван" на наркобос

Капитанът на националния тим на Мексико и някогашен футболист на " Барселона " Рафаел Маркес е служил за " заслон " при прането на пари на наркотрафиканта Раул Флорес Ернандес. Информацията е на управляващите в Съединени американски щати, които към този момент са повдигнали обвиняване на играча, оповестява Би Би Си.

Маркес е част от група от 21 индивида, които са били в тесни връзки с нарушителя и са му помагали в незаконните покупко-продажби. За закононарушението са обвинени и 42 юридически лица.

В обвиняването се споделя, че Маркес е бил наясно с незаконната активност на Ернандес и все пак е помагал, като негов " заслон " при прането на пари.

Футболистът, който печели Шампионска лига с " Барселона " два пъти в своята кариера (2006, 2009 г.), към този момент получи възбрана да посещава Съединени американски щати, а всичките му сметки там бяха замразени.

Маркес е дал непринудено показания пред канцеларията на американската прокуратура в Мексико.

38-годишният футболист е част от мексиканския народен тим от 1997 година насам, като има 19 гола в 143 мача. На клубно равнище той е играл в " Барселона ", с който печели 2 трофеи в Шампионската лига и 4 пъти шампионата на Испания, както и в " Монако ", печелейки купа и купа на Франция.

В момента Маркес играе за мексиканския " Атлас ", от където е почнала кариерата му.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР