Капитанът на националния отбор Ивайло Иванов спечели сребърен медал в

...
Капитанът на националния отбор Ивайло Иванов спечели сребърен медал в
Коментари Харесай

Ивайло Иванов спечели сребърен медал на турнира от Големия шлем по джудо в Ташкент

Капитанът на националния тим Ивайло Иванов завоюва сребърен орден в категория до 90 кг на шампионата по джудо от Големия шлем в Ташкент (Узбекистан).

Българинът отстъпи на финала с " ипон " пред Теодорос Целидис (Гърция) 34 секунди преди края. Съперникът му е повторен бронзов медалист от европейски шампионати. Малко по-рано Иванов хвърли Целидис за " ипон ", само че той беше анулиран.

Това е втори орден за Ивайло Иванов от началото на годината, откакто в средата на февруари взе бронз на шампионата по джудо от Големия шлем в Баку (Азербайджан).

Световният вицешампион Кристиан Парлати (Италия) и Давлат Бобонов (Узбекистан), бронзов олимпийски медалист, които изгубиха от българския джудист преди този момент, станаха трети в категорията.

Преди финала той реализира четири победи досега, и четирите печелени в продължението. На старта Иванов се оправи с Айдар Арапов (Казахстан) за 4:55 минути, след това преодоля руснака Екван Едилсултанов за 7:42 минути, на четвъртфиналите се наложи над международния вицешампион от 2022-а Кристиан Парлати, откакто италианецът получи трето предизвестие в продължението. На полуфинала Иванов победи и Давлат Бобонов (Узбекистан), бронзов олимпийски медалист, номер 1 в света от 2022-а и първенец на Азия от 2021-а. Успехът беше реализиран с гръмък " ипон " за 7:38 минути.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР