Капитанът на Интер Мауро Икарди безспорно играе най-силния сезон в

...
Капитанът на Интер Мауро Икарди безспорно играе най-силния сезон в
Коментари Харесай

Мауро Икарди се движи по график към подобряване на рекорда за най-много голове в Серия А за един сезон

Капитанът на " Интер " Мауро Икарди несъмнено играе най-силния сезон в кариерата си. Аржентинският нападател се разписа два пъти в събота при триумфа с 3:1 над " Каляри " като посетител. Той към този момент има 15 гола в 14 мача и се движи по график към възстановяване на върха за най-вече попадения в Серия А за един сезон.

През сезон 2015-16 Гонсало Игуаин означи 36 гола в 35 мача, до момента в който играеше за " Наполи ". Според специалистите, в случай че продължава по този метод Икарди ще надмине сънародника си.

До момента Икарди в шест мача е отбелязал повече от един гол – пет пъти по два и един път вкара хеттрик в дербито с " Милан ". Нито един различен състезател от Топ 5 шампионатите на Европа няма сходно достижение. Освен това Икарди има успеваемост от 32% на ударите си. От 48 изстрела той е вкарал 15 гола.

Finisce la sfida della @SardegnaArena: l`@Inter conquista i tre punti e raggiunge la vetta della classifica! #CagliariInter termina 1-3! #SerieATIMpic.twitter.com/nIrZRA2290
— Serie A TIM (@SerieA_TIM) November 25, 2017

В 170 мача в Серия А с екипите на " Интер " и " Сампдория " нападателят има 96 гола и 26 асистенции. Това прави приблизително по 0.56 гола на дуел. При това Икарди към момента няма навършени 25 години.

Преди няколко дни стана ясно, че " Интер " ще предложи нов контракт на аржентинеца с усъвършенствани условия. Според " Гадзета дело спорт " " Интер " ще сложи и уговорка за откупуване от 110 млн. евро.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР